Проведено комплексну перевірку установ обмеження волі

Дата: 28.12.2019 10:23
Кількість переглядів: 253

Нагляд за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян – один із основних напрямків прокурорської діяльності.

На виконання Закону України «Про прокуратуру» та наказів Генерального прокурора України, органами прокуратуриздійснюються систематичні перевірки закладів та установ обмеження волі осіб.

Так протягом минулого періоду 2019 року Міловським відділом Старобільської місцевої прокуратури проведено понад 70 перевірок в установах, які відповідно до покладених функцій, уповноважені на застосування заходів впливу за адміністративні правопорушення.

Проведеними перевірками виявлено ряд недоліків,  на що прокурором у 2019 році внесено 10 документів прокурорського реагування, за результатами розгляду яких до дисциплінарної відповідальності притягнуто 16 посадових осіб. 

У грудні поточного року, Міловським відділом Старобільської місцевої прокуратури, із залученням відповідних спеціалістів, також проведено комплексну перевірку додержання вимог законодавства при застосуванні примусових заходів, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян, забезпечення режимних вимог, порядку тримання та нагляду за поведінкою затриманих та поміщених доспеціального приміщеннявідділу прикордонної служби «Мілове» ім. Віктора Банних Луганського прикордонного загону.

Незважаючи на те, що протягом року прокурором неодноразово вносились вказівки про усунення порушень вимог законодавства, деякі недоліки мають місце і по цей час, які підлягають негайному усуненню.

За результатами проведеної перевірки, Міловським відділом Старобільської місцевої прокуратури, з метою усунення виявлених недоліків та недопущення їх у подальшій діяльності, внесено документ прокурорського реагування.

 

Прокурор Міловського відділу

Старобільської місцевої прокуратури                                          Зиско Н.С.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь