Міловський селищний голова Павло Лукянцов надав щорічний звіт про роботу селищної ради

Дата: 20.12.2018 10:25
Кількість переглядів: 325

Фото без описуШановні виборці !

Ознайомлю Вас із роботою Міловської селищної ради VIІ скликання та її виконавчого апарату з грудня 2017 року по листопад 2018 року та основні події за звітній період роботи.  В своїй роботі селищна рада та її виконавчий комітет керуються Законами України „Про місцеве самоврядування в Україні”, „Про службу в органах місцевого самоврядування” та іншими законами і нормативними актами. Протягом звітного періоду виконував свої обов?язки на посаді селищного голови. Основні зусилля спрямовував на реалізацію заходів, які були заплановано спільно з депутатським корпусом на рік у  2017.

СЕСІЙНА РОБОТА

За звітний період було проведено 33 засідання постійних депутатських комісій, за результатами роботи яких розглянуто та прийнято 225 рішень на 11 засіданнях сесій ради сьомого скликання.

До проведення пленарних засідань сесій готуються всі депутати в складі профільних постійних комісій і працівники апарату селищної ради. Постійні комісії селищної ради, попередньо на своїх засіданнях, ретельно розглядають питання, що виносяться на розгляд ради, готують свої рекомендації та висновки, узгоджують проекти рішень.

ВИКОНКОМ

Засідання виконавчого комітету селищної ради плануються поквартально і проводяться щомісячно. Крім запланованих питань, розглядаються клопотання та подання підприємств, заяви громадян. За грудень 2017 - листопад 2018 рік проведено 13 засідань виконкому, прийнято 83 рішення.

Всі регуляторні акти та інші прийняті рішення доводились до відома населення, підприємств, установ, організацій, підприємців шляхом розміщення на офіційному веб-сайті Міловської селищної ради та на інформаційному стенді у приміщенні селищної ради. На вимогу громадян надані копії відповідних рішень, а також копії рішень доведені до виконавців для здійснення контролю.

АПАРАТ

Селищним головою видано 181 розпорядження, з них:

• з основної діяльності 101,

• з особового складу 80.

 За 11 місяців 2018 витрати на утримання апарату селищної ради складають1623,038тис.грн., в т.ч. оплата праці та нарахування на заробітну плату – 1455,51тис.грн.

ДОВІДКИ

Значною залишається кількість виданих довідок. За цей час видано 3064 довідки про склад сім’ї , 437 довідок про наявність земельних ділянок, 61 довідок про склад сім’ї померлої особи. До селищної ради за звітний період надійшло 670 заяв щодо реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання, 1269 листів вхідної кореспонденції, підготовлено та відправлено відповідним адресатам 1060 листів вихідної кореспонденції. У цей період надійшло 5 запитів на отримання публічної інформації, на всі з них вчасно було надано відповіді.

ПРО ЗВЕРНЕННЯ

Селищна рада постійно працює із зверненнями громадян. За звітний період до селищної ради звернулось 53 громадян.

Основними питаннями у зверненнях громадян залишаються питання, які виникають при оформленні та переоформленні права власності на земельні ділянки, визначення меж земельних ділянок, добросусідські відносини, питання соціального захисту, житлової політики, благоустрою, утримання собак та інше.

Селищним головою ініційовано та спільно із спеціалістами селищної ради проведено 5 зустрічей та сходів громадян, на яких розглядались питання: забезпечення належного санітарного порядку на території селищної ради, вивезення сміття, благоустрою, встановлення дитячих майданчиків, ремонту доріг, оренди паїв, , обговорення тарифів та норм.

Всі звернення та заяви громадян, підприємств, установ, організацій та підприємців розглядались та по них вживалися дієві заходи в межах компетенції та виходячи із можливостей селищної ради. На всі звернення надано відповіді, або прийняті відповідні рішення.

АДМІНКОМІСІЯ

Адміністративною комісією при виконавчому комітеті Міловської селищної ради розглянуто 61 протоколів про адміністративне правопорушення. 2 протоколи за частиною 1 статті 159 КУпАП «Порушення правил торгівлі на ринках». За результатами розгляду матеріалів про адміністративні правопорушення у відношенні 2-х громадян винесені постанови про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу на загальну суму 561, 00 грн. Уповноваженою особою Міловської селищної ради, яка має право складати протоколи про адміністративні правопорушення, передбачені статтями 197, 198 Кодексу України про адміністративні правопорушення (проживання без реєстрації місця проживання, проживання за недійсним паспортом), складено 61 протоколи.

СОЦІАЛЬНІ ЗАХОДИ

Протягом року на підтримку громадян, які опинилися в складних життєвих обставинах здійснено 6 виплат на поховання по 3 тис.грн, та три виплати постраждалим від пожежі  всього 13тис.грн.

ПРО БЛАГОУСТРІЙ

Мережею вуличного освітлення охопленіще далеко не всі вулиці селища та сіл селищної ради, тому селищна рада ставить перед собою завдання зробити вуличне освітлення на всіх можливих вулицях на території селищної ради. З кожним роком ми освітлюємо нові вулиці. Витрати на утримання вуличного освітлення складають 98,427 тис. грн.

Протягом всьго року велась боротьба зі стихійними смітникаим на околицях Мілового за кошти селищної ради та силами небайдужих міловчан. Дякуючи ініціативі Міловської РДА, та за активної підтримки селищної ради регулярно проводились суботники та толоки за участю працівників та службовців районних установ та організацій.

За кошти субвенції з районного бюджету збудовано паркаж вздовж ППР «Мілове», що значно скоротило доступність громадян до обєктів інфраструктури селища. Вартість робіт 150 тис.грн.

Реалізовано за кошти селищної ради проект з реконструкції тротуарного покриття по вул. Центральна – вартість 549,315 тис. грн.

За обласною программою енергозбереження встановлено енергозберігаючі світлодіодні світильники по вул. Міловська, Козацька, Дружби Народів, пров. Сєверний, мікрорайон. Наразі ведеться робота по взяттю даних мереж на баланс та пуску їх в роботу.

Проводився поточний ремонт доріг селища по вул. Шкільна, Центральна, Красна – загальноювартістю 193,697 тис грн.

ЕКОЛОГІЧНИЙ НАПРЯМОК

У взаємодії з обласним департаментом ЖКГ за кошти екологічного фонду області реалізується проект селищної ради «Будівництво самопливного каналізаційного колектору від вулиці Миру до очисних споруд смт. Мілове» В 2018 планується будівництво на ділянці вул. Степова- Нова-Вербна , а на 2019 вул. Центральна–Миру. Реалізація цього проекту дозволить вирішити давню проблему протікання каналізації по вул.Миру, а також дозволить у подальшому підключити до центрального водовідведення адміністративні будівлі по вул. Миру, та вул. Федотова, Паркова, Луганська. Вартість проекту 7579,643 тис.грн.

За обласні екологічні кошти проводиться розробка проекту по озелененню та реконструкції парку «Дружби» в Міловому. Вартість проекту 1.3 млн.грн

Дякуючи рішенню депутатів селищної ради додатково виділяли кошти (131,260 тис.грн) на перерахунок проекту з термо модернізації комунального ДНЗ «Ластівка», який встигли подати на конкурс проектів, що фінансуватимуться за кошти ДФРР у 2019 році. Вартість поекту 7.4 млн.грн

Завдяки народному депутату України Сергію Шахову за кошти державної субвенції на соціально економічний розвиток територій що надійшла у 2017 році, у 2018 придбано трактор з комплексом додаткового обладнання, який передано для підтримки безперебійної роботи та розвитку комунальному підприємству селищної ради «Міловське ЖКП». Вартість техніки 1630 тис.грн.

ПРО КУЛЬТУРУ ТА ДОЗВІЛЛЯ

Протягом року  Міловська селищна рада брала участь у районній спартакіаді серед селищної та сільських рад по результатам якої посіла почесне перше місце. Також спортсмени ради брали участь у першості району з футболу. До Дня Незалежності проведено турнір з пляжного волейболу.

Придбано дитячий майданчик у с. Травневе вартістю 35,9 тис.грн.

Протягом  року були проведені свята Масляна та день Селища Мілове, Свято «ялинка Святого Миколая», на організацію яких було витрачено 50 тис. грн.

ПРО ВІДКРИТІСТЬ

З метою покращення рівня відкритості та доступу до інформації на офіційному сайті Міловської селищної ради висвітлюються оголошення, новини, основні події селищної ради та її громади, рішення ради та її виконавчого комітету. Діяльність селищної ради висвітлюється на сайті селищної ради в соціальній мережі «facebook» та шпальтах газети «Слово хлібороба».

Міловська селищна рада працює для мешканців нашої громади, тому відкритість у діяльності є одним з першочерговим завданням діяльності всього апарату селищної ради. Рішення приймаються з урахуванням думки наших мешканців.

Селищна рада відкрита для людей і кожен наш мешканець може прийти і висловить свою особисту думку по різним питанням. Думка кожного обов’язково враховується. Можемо зробити невеликий підсумок, що у 2018 з бюджетів різних рівнів до Міловської селищної ради залучено доволі суттєві кошти, тобто територія розвивається, реалізуються інфраструктурні проекти що дадуть позитивні результати у майбутньому.

На що хотілося б звернути увагу. Хоча ми й робимо свою роботу, створюємо умови для проживання населення, але в цілому економічний клімат в Міловому негативний. Спостерігається тенденція до відтоку населення з селища. Це повязане і з встановленням паркану по вул. Д.Народів в селищі, і з відсутністю фактично роботи, і зі зменшенням покупної спроможності населення. Тому нам разом треба розуміти що нас чекає в майбутньому і що ми можемо зробити для того щоб залучити на територію інвесторів в особі бізнесу, який створить робочі місця, чи зробити ставку на малий бізнес? Моя точка зору полягає в тому що великий чи малий бізнес – це повинно бути виробництво, а якщо торгівля- то головне питання кому продавати? І якщо ми дамо відповідь на ці питання то зрозуміємо в чому ключ до процвітання Мілового.

Я особисто і весь аппарат селищної ради будуть працювати, над тим, щоб всім нашим мешканцям жилось краще в нашій громаді. А від всіх Вас ми чекаємо конкретних пропозицій щодо життєдіяльності населених пунктів селищної ради за різними напрямами  робот, адже лише спільно ми зможемо зробити життя більш комфортнішим в нашій громаді.

Дякую всім за допомогу, тісну співпрацю і підтримку!

Міловський селищний голова

Павло Лукянцов


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь