робоча поїздка Міловського селищного голови до Полтавщини

Дата: 26.03.2018 14:15
Кількість переглядів: 321

Минулого тижня в рамках проекту «Відновлення врядування та примирення в охоплених конфліктом громадах України» делегації від Луганської та Донецької областей перебували на Полтавщині з навчальним візитом за темою: «Діалог для порозуміння громадськості та влади з обміном кращими локальними практиками задля сталого розвитку». Від Міловського району у візиті взяли участь Павло Лукянцов - Міловський селищний голова та Світлана Гармаш - начальник відділу економічного розвитку і торгівлі.

Протягом 5 днів було багато зустрічей з позитивними, креативними, небайдужими людьми, які люблять свій край та свою справу. І хоча погода була непередбачуваною, це не заважало нам відкривати для себе Полтавщину, як край багатий на історію та культуру, край де живуть активні та працьовиті люди. У Полтаві відвідали облдержадміністрацію та Полтавський університет економіки та торгівлі, до якого частково «переселився» Луганський національний університет ім. Шевченка, а також Кризовий центр адаптації для жінок, які опинилися у складних життєвих обставинах. У Новосанжарському районі ознайомилися із конкретним досвідом громад з міжмуніципальної співпраці, зокрема щодо поводження із ТПВ. У Миргороді зустрілися із представниками місцевої влади в міській раді, де дізналися про модернізацією тепломереж міста та впровадження систем Smart-city, а також, що Миргород – це не тільки курортне, а і велосипедне місто. Відвідали Решетилівську ОТГ, де побачили результати співробітництва територіальних громад у формі реалізації спільних проектів у різних сферах. Побували на фабриці художніх виробів «Соломія», де виробляють гобелени та вишиванки, в Центрі  дозвілля та культури «Оберіг» та музею вишиванки,  художньому ліцею.   Останнього дня завітали до Ковалівської сільської ради, де обговорили питання розвитку шляхом реалізації спільних  та власних ініціатив громади, ознайомилися з діяльністю КП «Красиве село», що займається питаннями благоустрою та роздільного збору сміття, відвідали будинок культури, районний  дитячий садок та гімназію. Завершився візит переглядом вистави «Лісова пісня» у Полтавському академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. М.В. Гоголя. Від поїздки залишилися позитивні емоції та яскраві вражені, нові знання та купа ідей!

Успішний розвиток громад – це результат співпраці людей, організацій, влади на різних рівнях. А рецепт успіху дуже простий: мати бажання та брати і робити, а можливості завжди знайдуться!

Ініціатива профінансована за підтримки Європейського Союзу в рамках проекту «Відновлення врядування та примирення в охоплених конфліктом громадах України», який реалізується ПРООН в Україні за підтримки Швейцарської Конфедерації, Уряду Швеції за організаційної підтримки Полтавського Ресурсного центру розвитку громад та Полтавської обласної державної адміністрації. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь