Інформація про діяльність органів прокуратури

Дата: 28.01.2020 16:25
Кількість переглядів: 254

Інформація про діяльність органів прокуратури на території Міловського району за результатами роботи протягом 2019 року

Відповідно до ст. 6 Закону України «Про прокуратуру», керівники місцевих прокуратур на відкритому пленарному засіданні відповідної ради, на яке запрошуються представники засобів масової інформації, не менш як двічі на рік інформують населення відповідної адміністративно-територіальної одиниці про результати діяльності на цій території шляхом надання узагальнених статистичних та аналітичних даних, у зв’язку з цим інформую Вас про вказаний стан справ на території Міловського району.

         На органи прокуратури покладено здійснення координаційної діяльності правоохоронних органів з метою протидії злочинності та корупції.

Так, в 2019 році в Міловському відділі Старобільської місцевої прокуратури проведено 2 координаційні наради, на яких розглядались найбільш актуальні питання боротьби зі злочинністю. За результатами розгляду цих питань приймались та виконувались відповідні рішення.

З метою стабілізації оперативної обстановки на території обслуговування Міловського району галузевими службами систематично проводились оперативно-профілактичні заходи, у результаті яких вдалось не допустити росту деяких видів злочинів.

Упродовж  2019 року вдалося уникнути на території району скоєння таких кримінальних правопорушень як вчинення злочинів проти основ національної безпеки, зґвалтування, тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого.

Проте, протягом 2019 року на території Міловського району вчинено 1 кримінальне правопорушення, що завдано тяжких тілесних ушкоджень, які не спричинили смерть людини та 1 вбивство.

       Зменшилась кількість злочинів проти власності (з 65 до 59), у тому числі крадіжок (з 38 до 35).

       Більше виявлено злочинів у сфері у сфері службової діяльності (16 проти 1).

       Зменшилась  кількість злочинів, вчинених  у  стані алкогольного сп’яніння (з 13 до 5), вчинених у групі (з 7 до 4), а також особами, які раніше їх вчиняли (з 49 до 45).

Протягом 12 місяців 2019 року розпочато досудове розслідування у 331 кримінальних правопорушеннях, що на 15 кримінальних правопорушень більше ніж у 2018 році.

Протягом 2018 року у провадженні слідчих СВ Міловського ВП ГУНП в Луганській області перебувало у провадженні 610 кримінальних проваджень, що на 17 проваджень більше ніж у 2018 році, з яких: 231 закрито, що на 35 більше ніж у 2018 році, з нереабілітуючих підстав кримінальні провадження не закривалися.

 Направлено за підслідністю –  7 кримінальних проваджень (13 у 2018 році), приєднано до інших кримінальних проваджень –  36 (15 – у 2018 році), зупинено у зв’язку з розшуком – 3 (у 2018 – 8).

Залишок незакінчених кримінальних проваджень –  256, що на 9 менше ніж залишок кримінальних проваджень на кінець 2018 року (265).

Рівень розкриття злочинів на території Міловського району складає майже 56 %.

Подано клопотань про застосування запобіжних заходів – 9, з них: тримання під вартою – 5.

Прокурорами у кримінальних провадженнях протягом 2019 року слідчим надано 109 письмових вказівок.

У кримінальних провадженнях Міловського ВП ГУНП України у Луганській області встановлено збитків на загальну суму 235 тис. грн. (2018 – 66 тис. грн.), з яких відшкодовано 94 тис. грн., позови заявлено на суму – 141 тис.грн. (2018 – 54 тис. грн. відшкодовано, позови не заявлялися).

Ініційовано проведення 3 негласних слідчих (розшукових) дій, всі клопотання розглянуті Апеляційним судом.

За результатами прокурорського нагляду за додержанням законів Міловським відділом поліції вживались заходи реагування, за результатами яких до дисциплінарної відповідальності притягувались співробітники поліції.

Зазначені показники свідчать про необхідність вдосконалення з урахуванням законодавчих змін роботи та взаємодії усіх правоохоронних органів, органів влади та місцевого самоврядування щодо попередження злочинів зазначених категорій та рівня злочинності загалом.

Основні чинники зростання числа зареєстрованих окремих видів злочинів, обумовлені, як об’єктивними факторами, складною соціально-політичною ситуацією в країни та в Луганській області зокрема, так і недостатньою роботою відділу поліції та сектору з питань пробації з питань профілактики, боротьби зі злочинністю в Міловському районі у 2019 році, недостатніми зусиллями органів влади та місцевого самоврядування щодо попередження і протидії злочинності, негативним станом соціально-економічного розвитку у дотаційному районі та відсутністю достатньої кількості робочих місць.

Залишається нагальною потреба вжиття додаткових заходів щодо підвищення ефективності протидії наркозлочинності, оскільки основні зусилля правоохоронців спрямовані на виявлення кримінальних правопорушень, не пов’язаних зі збутом наркотиків, протягом 2019 року викрито 11 таких злочинів (2018 – 20 злочинів). 

Протягом 2019 року виявлено та спрямовано до суду 1 кримінальне провадження у сфері земельних правовідносин, у сфері охорони навколишнього природного середовища до суду спрямовано 1 кримінальне провадження з обвинувальним актам, яке на кінець 2019 року судом розглянуті та винна особа понесла порання передбачене законом.

Робота правоохоронних органів району щодо протидії кримінально-караній корупції залишається на належному рівні. До суду спрямовано 4 обвинувальних актів.

Забезпечено участь у розгляді судом 3 справ про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією. До адміністративної відповідальності притягнуто 3 осіб.

Боротьба з корупцією протягом останніх років залишається самим пріоритетним напрямком роботи.

У цілому за результатами роботи у 2019 році забезпечено дотримання конституційних прав громадян у кримінальному провадженні. Відсутні випадки постановлення виправдувальних вироків, закриття проваджень стосовно підозрюваних, обвинувачених за реабілітуючими підставами. Налагоджено співпрацю з районним судом щодо своєчасного розгляду клопотань слідчих та процесуальних керівників, недопущення тяганини при судовому розгляді кримінальних проваджень.

         Прокурорськими працівниками Міловського відділу Старобільської місцевої прокуратури підтримано обвинувачення у 46 кримінальних провадженнях за якими осіб притягнуто до кримінальної відповідальності. За результатами роботи у 2019 році внесено 3 апеляційні скарги на рішення Міловського районного суду.

Протягом 2019 року відділом пред’явлено 5 позовних заяв на 875 тис. грн., які в ході судового розгляду повністю задоволені.

З питань державної та комунальної власності пред’явлено 2 заяви на суму 77 тис. грн., які задоволено.

 У сфері земельних відносин пред’явлено 3 заяви на суму                         798 тис. грн., які задоволено.

Крім цього, приділено захисту прав і свобод дітей.

Так, протягом 2019 року у сфері захисту прав дітей Міловським відділом Старобільської місцевої прокуратури пред’явлено 1 позов, за результатами судового розгляду якого попереджене витрачання бюджетних коштів на суму 227 тис.грн.

За результатами проведеної роботи у сфері профілактики підліткової злочинності вжито заходи прокурорського реагування та внесено 2 вказівки. За результатами розгляду яких вжиті відповідні заходи.

Протягом 2019 року розслідувані 3 кримінальні провадження щодо злочинів вчинених неповнолітніми. Вказані провадження розслідувані в розумні строки, одне з яких спрямовано з обвинувальним актом, одне з клопотанням про застосування примусових заходів виховного характеру до Міловського районного суду для розгляду по суті. Одне кримінальне провадження закрито.

 При здійсненні нагляду за додержанням та застосуванням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян протягом 2019 року Міловським відділом внесено 8 документів реагування (щодо роботи кімнати затриманих Міловського ВП ГУНПУ; робота Міловського ВП ГУНПУ та Міловського сектору з питань пробації з питань профілактики злочинності, робота Міловського ВП ГУНПУ та ВПС «Мілове» Луганського прикордонного загону при здійсненні адміністративних затримань, з питань діяльності спеціальної палати Міловського районного територіального медичного об’єднання).

За результатами розгляду вказаних документів реагування до дисциплінарної відповідальності притягнуто 15 осіб.

Виконання кримінального покарання у виді штрафу складає 96%.

Протягом минулого року до прокуратури Міловського відділу надійшло 31 звернень, з них направлено в інші відомства – 20. Вирішено звернень – 9, задоволено – 2. На особистому прийому керівником звернення не приймалися.

Протягом 2019 року прокурорськими працівниками Міловського відділу здійснено 34 виступи в засобах масової інформації та надано 4 інформацій в органи влади та місцевого самоврядування.

 

Керівник

Старобільської місцевої прокуратури

Луганської області                                                         А.М. Бєлянський


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь