Пенсійний фонд України інформує: Автоматичний перерахунок пенсії з 1 березня 2021 року

Дата: 16.03.2021 14:15
Кількість переглядів: 466

Фото без опису

Кабінетом Міністрів України 22 лютого 2021 прийнято постанову № 127 «Про додаткові заходи соціального захисту пенсіонерів у 2021 році» яка передбачає проведення індексацій пенсій з 1 березня 2021 року із застосуванням коефіцієнта збільшення показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, та який враховується для обчислення пенсії, у розмірі 1,11 незалежно від факту роботи особи. Мінімальний розмір підвищення 100,00 грн.

Перерахунок пенсій проведено автоматично для осіб, які одержують пенсію відповідно до Закону України Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» (з числа військовослужбовців строкової служби), «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

За результатами реалізації постанови від 22.02.2021 року №127 проведені перерахунки пенсійних виплат по Міловському відділу Біловодського об’єднаного управління Пенсійного фонду України та у середньому розмір підвищення з врахуванням внутрішньо переміщених осіб складає 369,86 грн., по місцевим мешканцям 154,06 грн.

Для осіб, які мають страховий стаж 35 роки чоловіки та 30 років для жінок розмір пенсійної виплати не може бути нижчим за 2200 грн.

Прожитковий мінімум з 01.12.2020 року складає 1769,00 грн.

Якщо розмір пенсії, обчислений відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», буде більшим від розміру пенсії, обчисленого відповідно до спеціальних Законів проводиться автоматичне переведення на пенсію на умовах, передбачених Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», за матеріалами пенсійних справ, про що органи Пенсійного фонду України інформують зазначених осіб шляхом повідомлення засобами мобільного зв’язку України.

Перерахунок пенсій проводився автоматично без необхідності звернення пенсіонерів до органів Пенсійного фонду України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь