Головне управління ДПС у Луганській області інформує: Чи потрібна Книга обліку доходів і витрат для підприємця на загальній системі оподаткування?

Дата: 21.05.2021 15:54
Кількість переглядів: 605

Фото без опису

Сектор комунікацій з громадськістю відділу інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Луганській області інформує, що відповідно до п. 177.10 ст. 177 Податкового кодексу України  фізичні особи-підприємці зобов’язані вести облік доходів і витрат та мати підтверджуючі документи щодо походження товару. Облік доходів і витрат може вестися в паперовому та/або електронному вигляді, у тому числі через Електронний кабінет.

Фізична особа-підприємець на загальній системі оподаткування зобов’язана вести Книгу обліку доходів і витрат.

Форма Книги обліку доходів і витрат та Порядок ведення Книги обліку доходів і витрат, яку  ведуть фізичні особи-підприємці, крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування і фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність, затверджені наказом Міністерства доходів і зборів України від 16.09.2013 № 481.

Наголошуємо, що у разі не реєстрації (не ведення) Книги до фізичної особи-підприємця застосовуються штрафні санкції у вигляді накладення штрафу в розмірі 1020 гривень.

За ті самі дії, вчинені платником податків, до якого протягом року було застосовано штраф за таке саме порушення, накладається штраф в розмірі 2040 гривень.

Крім того, застосовується адміністративна відповідальність у вигляді попередження або накладення штрафу в розмірі від трьох до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а у разі, якщо особу, протягом року було піддано адміністративному стягненню за те ж порушення, накладається штраф у розмірі від п’яти до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Головне управління ДПС у Луганській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь