Головне управління ДПС у Луганській області інформує: 1) Сервіс «Електронний кабінет»; 2) Подання форми 20-ОПП засобами електронних сервісів

Дата: 25.05.2021 08:25
Кількість переглядів: 561

Фото без опису

1) Сервіс «Електронний кабінет»

Сектор комунікацій з громадськістю відділу інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Луганській області інформує, що на сьогодні ДПС України запроваджено низку електронних сервісів, зокрема, щодо можливості сплати податку на майно з фізичних осіб (податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, транспортний податок та плата за землю) засобами «Електронного кабінету».

Для можливості користування «Електронним кабінетом» платникам податків необхідно отримати особисті ключі електронного цифрового підпису.

Також за допомогою «Електронного кабінету» платники податків – фізичні особи мають можливість перегляду даних, зокрема, щодо:

- об’єктів оподаткування (земельні ділянки, житлові будинки, квартири, садові (дачні будинки), гаражі, легкові автомобілі);

- сформованих податкових повідомлень-рішень та необхідних платіжних реквізитів органів місцевого самоврядування для сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, транспортного податку та плати за землю;

- розрахунків сум податкових зобов’язань по таких податках; стану розрахунків з бюджетом.

При використанні «Електронного кабінету» платники податків матимуть змогу заощадити свої кошти та час, сплатити зазначені податки в будь-який зручний, у т.ч. неробочий час. Це також позбавляє необхідності відвідувати центри обслуговування платників, банківські установи, тощо.

Головне управління ДПС у Луганській області

______________________________________________________________________________________________

 

2) Подання форми 20-ОПП засобами електронних сервісів

Сектор комунікацій з громадськістю відділу інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Луганській області надає роз’яснення, щодо подачі Повідомлення про об’єкти оподаткування та об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність в електронному вигляді за ф. №20-ОПП (далі – Повідомлення за ф. №20-ОПП).

Відомості про об’єкти оподаткування та об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, платники податків можуть подати до контролюючого органу в електронному вигляді. Користувачі Електронного кабінету через приватну частину (особистий кабінет) мають можливість подати Повідомлення про об’єкти оподаткування та об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність  в електронному вигляді за ф. №20-ОПП. Реєстраційні дані платника в Повідомленні за ф. №20-ОПП заповнюються автоматично на основі даних ДПС, дані щодо об’єктів оподаткування заповнюються платником самостійно.

Повідомлення за ф. №20-ОПП опрацьовується повністю в автоматичному режимі та результат опрацювання відображається у Квитанції №2, яку можливо переглянути в режимі «Вхідні/вихідні документи» Електронного кабінету. Крім того, дані про об’єкти оподаткування та об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, відображаються в режимі «Облікові дані платника» Електронного кабінету.

Обов’язок повідомляти контролюючий орган за основним місцем обліку платника податків про об’єкти оподаткування та об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, встановлений п. 63.3 ПКУ. Такі відомості подаються у повідомленні за ф. №20-ОПП протягом 10 робочих днів після реєстрації, створення чи відкриття об’єкту оподаткування або об’єкту, пов’язаного з оподаткуванням. За неподання повідомлення за формую № 20-ОПП передбачено відповідальність у вигляді штрафу, розмір якого залежить від статусу платника податків:

- приватні підприємці та особи, які провадять незалежну професійну діяльність – 340 грн;

- юридичні особи та відокремлені підрозділи юридичної особи – 1020 грн.

Якщо порушення не буде усунено протягом року, тобто неподання форми № 20-ОПП не відбудеться, повторний штраф збільшується у 2 рази і для ФОП він буде становити 680 грн, а для юридичних осіб та їх відокремлених підрозділів – 2040 гривень.

Головне управління ДПС у Луганській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь