Розпочалися реставраційні роботи на пам'ятці історії національного значення "Меморіальний комплекс "Україна-визволителям"

Дата: 08.06.2021 10:02
Кількість переглядів: 405

Фото без опису
На днях розпочалися ремонтно-реставраційні роботи на Меморіальному комплексі "Україна- визволителям". Ця подія є значимою та довгоочікуваною для Міловської громади.
Протягом багатьох років органи влади, населення неодноразово порушували питання перед різними інституціями щодо проведення капітального ремонту пам'ятки.
Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 03.09.2009 № 928 Меморіальний комплекс занесено до Державного реєстру нерухомих пам’яток України за категорією національного значення. Охоронний № 120007-Н.
На виконання доручення Президента України Володимира Зеленського за результатами робочої поїздки до Луганської області від 08.05.2020 р. Луганською облдержадміністрацією при взаємодії із селищною радою здійснено організаційні заходи щодо відновлення Меморіального комплексу.
У 2020 році на розроблення науково-проектної документації з обласного бюджету було виділено 1360,0 тис. грн. У квітні місяці 2021 року документація погоджена Міністерством культури та інформаційної політики України. Проект пройшов державну експертизу.
У травні місяці 2021 року Департаментом житлово-комунального господарства Луганської облдержадміністрації оголошено тендер. Відповідно до проведеної тендерної процедури, перемогу в аукціоні отримало ТОВ "ВІНАС-СТРОЙ". На сьогодні Департаментом житлово-комунального господарства та ТОВ "ВІНАС-СТРОЙ" заключений договір на проведення ремонтно-реставраційних робіт. Сума договору склала 24524,193 тис. грн. Кошти виділені з державного бюджету України.
В рамках проекту будуть відреставровані 27 моморіальних блоків та виконані роботи щодо демонтажу поверхні братської могили, вічного вогню, монументу, гармати. Опісля поверхня буде відновлена з усіма елементами. Також буде здійснено демонтаж існуючого асфальтобетонного покриття та бетонних плит пішохідних доріжок. В подальшому замінено на тротуарне покриття із бетонних фігурних плит.
В музеї планується демонтаж елементів облицювання стін, підлогового покриття та сходів, встановлення системи вентиляції, заміна кабелю та електромережі, встановлення нових освітлювальних приладів та нового дверного металевого блоку.
Склон пагорбу Монументу буде укріплено з влаштуванням гідрозахисного бар'єру. Вздовж пішохідних доріжок будуть встановлені нові освітлювальні прилади та нові елементи зовнішнього підсвітлення. Також буде облаштовано газон.
Кінцевий термін закінчення реставраційних робіт - 31 серпня 2021 року.
Фото без описуФото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь