Старобільське районне управління Головного управління ДСНС України у Луганській області: Дії в разі виникнення пожежі в лісі

Дата: 27.08.2021 12:08
Кількість переглядів: 305

Фото без опису

Дії при виявленні пожежі:

При виявленні вогнища невеликої низової пожежі необхідно спробувати погасити його, використовуючи підручні засоби (віник із зелених гілок, мішковина, одяг, земля). Згасивши невелику пожежу, не йдіть до тих пір, поки не переконаєтеся, що вогонь не розгориться знову. Якщо ви не можете боротися з пожежею, то потрібно терміново покинути зону вогню, попереджаючи зустрінутих людей про небезпеку пожежі. Швидкість пішохода 80 метрів в хвилину, а швидкість низової пожежі 1-3 метра. Від верхової пожежі втекти майже неможливо. Ховатися від пожежі слід на островах, мілинах, оголених ділянках боліт, на скельних вершинах вище рівня лісу, на льодовиках. Йти треба в навітряну сторону перпендикулярну кромці пожежі по просіках, дорогах, берегів струмків та річок. При сильному задимленні рот і ніс потрібно прикрити мокрою ватно-марлевою пов'язкою, рушником, частиною одягу. Після виходу із зони пожежі повідомте про місце, розміри та характер пожежі в адміністрацію населеного пункту, лісництво або протипожежну службу, а також місцевому населенню. При виявленні підземного (торф'яного) пожежі необхідно швидше покинути небезпечне місце, використовуючи жердину для постійного промацування торф'яного грунту.

Розводимо багаття

Потрапляючи в ліс, туристи і любителі відпочинку на природі зобов'язані знати і виконувати вимоги пожежної безпеки в лісі, дбайливо ставитися до природи і не завдавати їй шкоди. Багаття для приготування їжі та обігріву слід розташовувати на відкритій галявині. Місце для розведення багаття необхідно окільцювати мінералізованою (тобто очищеної до мінерального шару ґрунту) смугою шириною не менше 0,75 - 1 м і забезпечити первинними засобами пожежогасіння (2-3 лопати, відра).

Категорично забороняється:

- застосовувати для розпалювання багаття легкозаймисті та горючі рідини;

- залишати без нагляду недогоревшей багаття;

- використовувати піротехнічні вироби та інші матеріали зі світловим ефектом.

Після багаття повинен бути ретельно засипане землею або залитий водою до повного припинення тління.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь