СБУ ліквідувала масштабне виробництво контрафактного алкоголю

Дата: 01.09.2021 16:30
Кількість переглядів: 387

СБУ ліквідувала масштабне виробництво контрафактного алкоголю на Луганщині: понад 12 тон фальсифікату «розійшлося» за 9 місяців

Служба безпеки України у Луганській області ліквідувала масштабну схему виготовлення та збуту підакцизної алкогольної продукції.

Організував її безробітний мешканець Сєвєродонецька. Контрафактний спирт, необхідний для потреб «підприємства», отримував від «виробників» через приватні поштові служби.

А цех з виробництва фальсифікованих алкогольних напоїв облаштував у власній квартирі. У підмогу найняв двох працівників.

Виготовляли «горілку», «коньяк» та «віскі» за простою «технологією»: додаючи до спирту різноманітні смакоароматичні домішки.

Готову «продукцію» розливали у пластикову тару. Збували переважно оптовими партіями та здебільшого постійним «партнерам» самовивозом.

За даними слідства, з листопада минулого року зловмисники виготовили та реалізували понад 12 тон контрафактної продукції на  суму близько 1 млн грн.

У межах відкритого кримінального провадження проведено  4 обшуки за адресами мешкання, виробництва контрафакту та інших приватних помешкань безробітного «бізнесмена». У результаті вилучено:

- понад 200 літрів спирту;

- майже 200 літрів готових фальсифікованих алкогольних напоїв;

-  ароматизатори, концентрати, смакоароматичні домішки у великих кількостях;

- автомобіль, який використовувався у протиправній діяльності.

Наразі вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно та квартиру, у якій  відбувалося підпільне виробництво; призначення експертиз та повідомлення фігурантам про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

Тривають слідчі дії за ч. 3 ст. 204 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів, що становить загрозу для життя та здоров’я людей) для виявлення усіх причетних осіб.

Заходи із викриття протиправної діяльності проводилися спільно з ГУ ДФС у Луганській області за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Пресслужба СБУ в Луганській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь