Для сталого забезпечення жителів громад теплом необхідно збільшити частку ПДФО до місцевих бюджетів - АМУ звернулася до Прем'єр-міністра

Дата: 02.09.2021 08:46
Кількість переглядів: 489

Фото без опису

     Зростання цін на природний газ та послуги з його розподілу ставить під загрозу проходження опалювального сезону 2021/2022 роки, адже на органи місцевого самоврядування покладається непосильне фінансове навантаження.
      Видатки з бюджетів місцевого самоврядування на забезпечення теплом бюджетних установ (шкіл, садочків, лікарень та ін.) у зв’язку з підвищенням ціни на природний газ із 8 грн до 18 грн за куб. м складуть у опалювальному сезоні 2021/2022 майже 17 млрд грн, що на 9 млрд грн більше ніж в попередньому опалювальному сезоні.
      Окрім того, збереження/утримання діючого тарифу на послуги теплопостачання для побутових споживачів потребуватиме дофінансування з бюджетів місцевого самоврядування на підтримку підприємств теплокомуненерго обсягом 16 млрд грн.
      Частковою компенсацією таких додаткових видатків може стати збільшення частки зарахування до бюджетів місцевого самоврядування податку на доходи фізичних осіб і ухвалення для цього відповідних змін до Бюджетного кодексу України (законопроєкту № 5066 або № 5066-1).

Асоціація міст України для забезпечення сталої роботи підприємств теплокомуненерго та надання споживачам своєчасних і якісних комунальних послуг запропонувала Прем’єр-міністру підтримати органи місцевого самоврядування у проходженні опалювального сезону 2021/2022 роки шляхом збільшення частки зарахування ПДФО до місцевих бюджетів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь