Терміново! ДО УВАГИ ЮРИДИЧНИХ ОСІБ!!!

Дата: 20.09.2021 10:20
Кількість переглядів: 252

 НАГАДУЄМО, що залишилося менше місяця для оновлення юридичними особами, у тому числі громадськими об'єднаннями зі статусом юридичної особи, інформації про своїх кінцевих бенефіціарних власників (далі – КБВ).

 Наголошуємо, що з метою уникнення можливої адміністративної відповідальності і накладання штрафу на керівника юридичної особи або особу, уповноважену діяти від імені юридичної особи (виконавчого органу), від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, юридичним особам (і громадським об'єднанням також) необхідно встигнути до 11 жовтня 2021 року оновити відомості про  КБВ.

 Для оновлення відомостей про КБВ юридичним особам необхідно звертатися до державних реєстраторів центрів надання адміністративних послуг за місцезнаходженням юридичної особи.

 Для оновлення відомостей про КБВ громадським об'єднанням з місцезнаходженням Донецька, Луганська та Харківські області необхідно звертатися до державних реєстраторів СХІДНОГО МІЖРЕГІОНАЛЬНОГО УПРАВЛІННЯ МІНІСТЕРСТВА ЮСТИЦІЇ (М. ХАРКІВ) (далі – Управління).

 Адреси центрів надання адміністративних послуг, що забезпечують прийом та видачі документів у сфері державної реєстрації громадських формувань, а також адреси відповідних відділів державної реєстрації Управління по областях можна знайти на сайті Управління за посиланням https://kharkivobljust.gov.ua/.../derzhavna.../.

 Звертаємо увагу, що оновлення відомостей про КБВ необхідно здійснити юридичним особам (у тому числі громадським об'єднанням зі статусом юридичної особи) щодо яких відповідно до закону в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (далі – Єдиний державний реєстр) мають міститися відомості про КБВ та які зареєстровані до набрання чинності Наказом (тобто до 11 липня 2021 року), незалежно від того, чи міститься про них актуальна інформація, чи вона потребує оновлення!

 Не передбачено наявності відомостей про КБВ в Єдиному державному реєстрі та, відповідно, не мають подавати документи для оновлення відомостей про КБВ наступні юридичні особи:

 політичні партії, структурні утворення політичних партій;

 професійні спілки, їх об’єднання, організації профспілок, передбачені статутом профспілок та їх об’єднань;

 творчі спілки, місцеві осередки творчих спілок;

 організації роботодавців, їх об’єднання;

 адвокатські об’єднання;

 торгово-промислові палати;

 об’єднання співвласників багатоквартирних будинків;

 релігійні організації;

 державні органи;

 органи місцевого самоврядування, їх асоціації;

 державні та комунальні підприємства, установи, організації.

 Для оновлення відомостей про КБВ громадським об'єднанням необхідно подати  такі документи:

 заява щодо державної реєстрації юридичної особи – громадського формування – форма 4;

 структура власності за формою та змістом, визначеними відповідно до законодавства;

 витяг, виписку чи інший документ з торговельного, банківського, судового реєстру тощо, що підтверджує реєстрацію юридичної особи – нерезидента в країні її місцезнаходження, – у разі, якщо засновником юридичної особи є юридична особа – нерезидент;

 нотаріально засвідчену копію документа, що посвідчує особу, яка є КБВ юридичної особи, – для фізичної особи – нерезидента та, якщо такий документ оформлений без застосування засобів Єдиного державного демографічного реєстру, – для фізичної особи – резидента.

Час спливає швидко! Не зволікайте та подайте необхідні документи!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь