За матеріалами СБУ суд повернув державі рекреаційні землі лісового фонду на Луганщині

Дата: 06.10.2021 20:22
Кількість переглядів: 358

На підставі матеріалів СБУ Східний апеляційний господарський суд повернув державі земельну ділянку рекреаційного призначення площею 2 гектари і вартістю близько 4 мільйонів грн., розташовану у Кремінських лісах на Луганщині. Судова інстанція визнала недійсним договір оренди землі, раніше укладений між Кремінською райдержадміністрацією та комерційною структурою.

Співробітники СБУ встановили, що фірма-орендатор порушила норми законодавства, відповідно до яких землі рекреаційного призначення мають використовуватись виключно для організації відпочинку населення, туризму та спортивних заходів. Замість цього на ділянці було самовільно зведено гостьові будинки з басейном та господарськими спорудами, які керівництво підприємства використовувало за власним розсудом, у тому числі, для отримання прибутку.

За даними СБУ, фірма-порушник афілійована з бізнесменом, який має у Кременній значний вплив та потрапляв у поле зору правоохоронців у зв’язку з виявленими мільйонними правопорушеннями у бюджетній сфері.

Наразі договір довгострокової оренди між Кремінською РДА та приватною фірмою, розірвано.

 

Апеляційна судова інстанція задовольнила позов Луганської обласної прокуратури та зобов’язала комерційну структуру звільнити земельну ділянку рекреаційного призначення від об’єктів самовільної забудови та повернути її у розпорядження держави.

Заходи з викриття протиправної діяльності проводилися спільно з Національною поліцією та Держгеокадастром під процесуальним керівництвом прокуратури.  

Пресслужба СБУ в Луганській обасті


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь