Головне управління ДПС у Луганській області інформує: 1) Як платнику податків повернути помилково та/або надміру сплачені суми грошового зобов’язання; 2) Місцеві бюджети Луганщини отримали 14,7 млн гривень від ліцензування алкоголю, тютюну та пальног

Дата: 05.11.2021 11:18
Кількість переглядів: 283

Фото без опису

1) 

Як платнику податків повернути помилково та/або надміру сплачені суми грошового зобов’язання

У Головному управлінні ДПС у Луганській області інформують. Платник податків має право погасити податковий борг за рахунок помилково або надміру сплачених ним сум інших податкових зобов’язань. Платник може також повернути надміру сплачені кошти на власний рахунок, проте лише за у мови відсутності податкового боргу, або ж його повного погашення. Це передбачено статтею 43 Податкового кодексу України (далі - ПКУ).

Щоб скористатися цим правом, платнику податків необхідно подати до контролюючого органу ДПС заяву в довільній формі протягом 1095 днів від дня виникнення помилково чи надміру сплаченої суми чи пені.

В заяві слід зазначити напрям перерахування коштів:

– на погашення грошового зобов’язання чи податкового боргу з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, незалежно від виду бюджету;

– на банківський поточний рахунок платника податків;

– на повернення коштів у готівковій формі за чеком у разі відсутності у платника податків рахунка в банку (пункт 43.4 ПКУ).

Згідно з пунктом 43.5 ПКУ контролюючий орган не пізніше ніж за п’ять робочих днів до закінчення двадцятиденного строку з дня подання платником податків заяви готує висновок про повернення належних коштів з відповідного бюджету та подає його для виконання відповідному органу, що здійснює казначейське обслуговування бюджетних коштів.

На підставі отриманого висновку орган, що здійснює казначейське обслуговування бюджетних коштів, протягом п’яти робочих днів здійснює повернення помилково та/або надміру сплачених грошових зобов’язань та пені платникам податків у порядку, встановленому центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику.

Повернення платнику податків помилково або надміру сплачених коштів здійснюється з бюджету, у який такі кошти були зараховані.

Однак, надміру сплачений податок з доходів фізичних осіб, що розраховується на підставі поданої платником податків податкової декларації за звітний календарний рік шляхом проведення перерахунку за загальним річним оподатковуваним доходом платника податку, може зараховуватися лише для перекриття зобов’язань даного податку у майбутніх періодах.

У відомстві зазначають, що подати заяву на повернення чи перекидання надміру або помилково сплачених коштів платник може також за допомогою Електронного кабінету.

 

Головне управління ДПС у Луганській області

______________________________________________________________________________________________

 

2) 

Місцеві бюджети Луганщини отримали 14,7 млн гривень від ліцензування алкоголю, тютюну та пального

За січень – жовтень 2021 року казна Луганської області поповнилася на 14,7 млн грн від плати за ліцензії на право торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами та пальним. Про це повідомив заступник начальника Головного управління ДПС у Луганській області Ігор Ткачов.

За його словами, станом на перше листопада 2021 року на Луганщині здійснюють діяльність 1325 суб’єктів господарювання, які мають ліцензії на право оптової, роздрібної торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами та пальним.

У січні - жовтні 2021 року видано 2723 ліцензії на право здійснення оптової, роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами, 158 ліцензій на право оптової, роздрібної торгівлі пальним та зберігання пального.

Ігор Ткачов акцентував увагу, що у січні - жовтні 2021 року анульовано 473 ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, з яких 16 – за порушення законодавства в частині продажу неповнолітнім особам алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

Головне управління ДПС у Луганській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь