Головне управління ДПС у Луганській області ІНФОРМУЄ: 1) Місцеві громади Луганщини отримали від спрощенців понад 408 млн грн єдиного податку; 2) Маєте податковий борг: чи можна виїжджати за кордон?

Дата: 11.11.2021 10:32
Кількість переглядів: 293

Фото без опису

1) 

Місцеві громади Луганщини отримали від спрощенців понад 408 млн грн єдиного податку

 

Заступник начальника Головного управління ДПС у Луганській області Людмила Хворостян повідомила, що протягом січня - жовтня 2021 року від спрощенців Луганщини до місцевих бюджетів надійшло 408,6 млн гривень.

Вона зазначила, що основна частина надходжень єдиного податку, а це 221,6 млн грн сплачена фізичними особами - підприємцями, які працюють на спрощеній системі оподаткування. Юридичні особи - платники єдиного податку ІІІ групи перерахували до місцевої скарбниці 28,2 млн грн, сільськогосподарські товаровиробники - 158,8 млн гривень.

У порівнянні з показниками січня - жовтня 2020 року надходження єдиного податку збільшились на 10,7 відс. або на 39,4 млн гривень.

Людмила Хворостян нагадала, що всього за січень - жовтень 2021 року до місцевих бюджетів Луганщини надійшло 3 млрд 539,3 млн грн податків, зборів, інших платежів.

 

Головне управління ДПС у Луганській області

_____________________________________________________________________________________

 

2) 

Маєте податковий борг: чи можна виїжджати за кордон?

У Головному управлінні ДПС у Луганській області інформують. Наявність податкового боргу та/або заборгованості з єдиного внеску у фізичних чи юридичних осіб може обмежити право громадянина, фізичної особи – підприємця (керівника юридичної особи) на виїзд за межі України.

З метою забезпечення виконання судового рішення щодо стягнення податкового боргу податкові органи, звертаються до державної виконавчої служби з ініціативою обмеження в судовому порядку виїзду боржника за кордон.

У відомстві зазначають, що пунктом 5 статті 6 Закону України від 21.01.1994 № 3857-XII «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України» зі змінами та доповненнями встановлено, що громадянину України може бути тимчасово відмовлено у виїзді за кордон, у разі якщо він ухиляється від виконання зобов'язань, покладених на нього судовим рішенням або рішенням інших органів, що підлягає примусовому виконанню в порядку, встановленому законом, – до повного виконання зобов’язань.

Оскільки примусове виконання рішень судів в Україні покладається на державну виконавчу службу, то умови і порядок виконання судових рішень та інших органів підлягають примусовому виконанню у порядку, визначеному Законом України від 02.06.2016 №1404-VIII «Про виконавче провадження».

Цим законом передбачено право державного виконавця, звернутися до суду за встановленням тимчасового обмеження у праві виїзду боржника – фізичної особи чи керівника боржника – юридичної особи за межі України.

Питання про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України вирішується судом за правилами цивільного судочинства та за поданням державного виконавця у зв'язку з ухиленням боржника від виконання зобов'язань, покладених на нього судовим рішенням або рішенням інших органів, що підлягає примусовому виконанню.

Таким чином, громадянину України може бути встановлено тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України, зокрема:

боржнику - фізичній особі - до виконання зобов’язань за рішенням суду у справах про стягнення сум податкового боргу або недоїмки з єдиного внеску, та за вимогою податкового органу про сплату недоїмки з ЄВ;

керівнику боржника юридичної особи - до виконання зобов’язань за вимогою податкового органу про сплату недоїмки з єдиного внеску або за рішенням суду щодо стягнення сум недоїмки з ЄВ.

Головне управління ДПС у Луганській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь