Головне управління ДПС у Луганській області ІНФОРМУЄ: 1) Місцеві бюджети Луганщини отримали понад 3,5 млрд гривень; 2) Стосовно наявності податкового боргу та необхідності його погашення.

Дата: 15.11.2021 10:13
Кількість переглядів: 204

Фото без опису

1) 

Місцеві бюджети Луганщини отримали понад 3,5 млрд гривень

 

Начальник Головного управління ДПС у Луганській області Ольга Височина поінформувала представників регіональних ЗМІ щодо наповнення місцевих бюджетів. За її словами, протягом січня - жовтня 2021 року до місцевих бюджетів надійшло 3 млрд 539,3 млн гривень.

В порівнянні з аналогічним періодом 2020 року надходження збільшились на 17,9 відс. або на 536,2 млн гривень.

Вона зазначила, що зростання надходжень досягнуто з усіх бюджетоутворюючих податків. Зокрема, 2 млрд 555,5 млн грн отримано за рахунок сплати податку на доходи фізичних осіб, що у порівнянні з січнем – жовтнем минулого року більше на 17,7 відс. або на 383,7 млн гривень. Єдиного податку надійшло 408,6 млн грн, що перевищує минулорічний результат на 10,7 відс. або на 39,4 млн гривень. Надходження земельного податку та орендної плати склали 351,3 млн грн, що у порівнянні з аналогічним періодом минулого року більше на 21,5 відс. або на 62,1 млн гривень.

Ольга Височина акцентувала увагу, що додаткові кошти, які отримали територіальні громади Луганщини у своє розпорядження, дозволять у фінансовому плані вирішити чимало питань, які стосуються їх соціального та інфраструктурного розвитку.

Очільниця податкової служби області підкреслила, що лише належне фінансове забезпечення гарантує самостійність в ухваленні рішень та спроможність громад вирішувати актуальні питання життєдіяльності. Якщо кожен зробить свій посильний внесок у вигляді сплачених податків до бюджету громади, це дозволить підвищити якісний рівень освіти, медичних послуг, об’єктів інфраструктури тощо для її мешканців.

 

Головне управління ДПС у Луганській області

_____________________________________________________________________________________

2) 

Стосовно наявності податкового боргу та необхідності його погашення

 

У Головному управлінні ДПС у Луганській області розповіли. Згідно з підпунктом 16.1.4 Податкового кодексу України (далі – Кодекс) платник податків зобов'язаний сплачувати податки та збори у розмірах, встановлених Кодексом та законами з питань митної справи.

Відповідальність за невиконання або неналежне виконання податкового обов’язку несе платник податків. У випадку не сплати виникає податковий борг – це сума узгодженого грошового зобов’язання, не сплаченого платником податків у встановлений Кодексом строк, та непогашеної пені (підпункт 14.1.175 Кодексу).

У разі виникнення у платника податків податкового боргу, контролюючий орган надсилає (вручає) йому податкову вимогу в порядку, визначеному для надсилання (вручення) податкового повідомлення-рішення.

Податкова вимога не надсилається (не вручається), якщо загальна сума податкового боргу платників податків не перевищує ста вісімдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян - 3060 гривень, це переважно фізичні особи - громадяни.

Слід зазначити, що вчасна сплата податкових зобов'язань – це запорука виконання важливих соціальних програм і виплат, а також передумова фінансової стабільності нашої держави.

Станом на 1 листопада п.р. сума податкового боргу платників податків підконтрольної території та розташованих на лінії зіткнення перед місцевими бюджетами складає – 433,6 млн грн, з яких - 55 млн грн. по фізичним особам.

Основні суми податкового боргу за фізичними особами – обліковуються по земельному податку, орендній платі за землю на податку на нерухоме майно.

Інформацію про наявність податкового боргу платник податків може отримати скориставшись Електронним кабінетом, вхід до якого здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС після проходження користувачем електронної ідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого електронного підпису.

Слід зазначити, що фізичні особи – громадяни мають право звернутися з письмовою заявою до податкового органу:

за місцем проживання (реєстрації) для проведення звірки даних щодо нарахованої суми податку на нерухоме майно, відмінне від земляної ділянки;

за місцем знаходження земельної ділянки для проведення звірки даних нарахованої суми плати за землю.

Стягнення податкового боргу з фізичних осіб здійснюється у судовому порядку.

Не чикаючи на примусове стягнення податковий борг можна погасити самостійно. У разі добровільної сплати наявного податкового боргу при заповненні розрахункового документу у полі «призначення платежу» необхідно зазначати код виду сплати 140 – надходження до бюджету коштів у рахунок погашення податкового боргу, що визначено вимогами наказу Мінфіну від 24.07.2015 р. № 666.

Головне управління ДПС у Луганській області закликає платників податків працювати виключно у законодавчому полі та своєчасно сплачувати податки і збори.

 

Головне управління ДПС у Луганській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь