Катерина Безгинська взяла участь у всеукраїнській нараді щодо створення спеціалізованих служб підтримки постраждалих від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі

Дата: 29.11.2021 13:38
Кількість переглядів: 216

Фото без опису

Заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська у форматі онлайн взяла участь у селекторній нараді Мінсоцполітики. Захід проведено під керівництвом заступниці Міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції Ольги Ревук.

Під час наради розглянуто питання освоєння субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

Нагадаємо, Катерина Безгинська є уповноваженою особою з питань забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків.

До також до заходу доучилися представники територіальних громад, які у поточному році отримали зазначені кошти на створення притулків, денних центрів, мобільних бригад соціально-психологічної допомоги, служб первинного соціально-психологічного консультування цієї категорії громадян.

Луганщину представляли Лисичанська міська військово-цивільна адміністрація, Сватівська міська рада та Міловська селищна рада.

Наразі в цих громадах ведеться активна робота із освоєння коштів державної субвенції. Так, Лисичанській міській військово-цивільній адміністрації виділені кошти у сумі 2 337 503 гривень на створення денного центру соціально-психологічної допомоги постраждалим від насильства із кризовою кімнатою, Сватівській міській раді для аналогічного  центру – 2 484 773 гривень.

Міловська селищна рада отримала субвенцію для облаштування спеціалізованої служби первинного соціально-психологічного консультування осіб, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі, на суму 259 323 гривень.

Ольга Ревук закликала керівників громад вжити заходів щодо освоєння коштів субвенції до кінця року та доручила заступникам голів обласних державних адміністрацій надати всебічну підтримку громадам.

З цією метою у Луганській області Катериною Безгинською запроваджено практику проведення щотижневих селекторних нарад із керівниками трьох вищевказаних громад, під час яких обговорюються практичні питання вчасного та ефективного використання коштів.

Крім того, минулого тижня в місті Сватове Катерина Безгинська перевірила хід ремонтних робіт у приміщенні, де невдовзі відкриється денний центр соціально-психологічної допомоги постраждалим від насильства.

Також директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук відвідала Лисичанськ, де оглянула ремонт приміщення майбутнього денного центру із кризовою кімнатою. У Міловській громаді практично в повному обсязі проведено закупівлю товарів для облаштування служби первинного соціально-психологічного консультування, що невдовзі буде надавати послуги постраждалим від насильства.

 

За матеріалами сайту Луганської ОДА

http://loga.gov.ua/oda/press/news/katerina_bezginska_vzyala_uchast_u_vseukrayinskiy_naradi_shchodo_stvorennya


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь