Міжнародний день людей з інвалідністю

Дата: 03.12.2021 14:20
Кількість переглядів: 369

Фото без опису

      Щороку 3 грудня разом із світовою спільнотою Україна відзначає міжнародний день людей з інвалідністю. Це день підведення підсумків зробленого, аналіз фактичного становища людей з особливими потребами в суспільстві і визначення планів щодо поліпшення їх життєвого рівня.

      Проведення заходів з нагоди  міжнародного дня людей з інвалідністю спрямовано на привернення уваги до проблем цієї категорії суспільства, захист їх гідності, прав та благополуччя.

    Практика показує, що особи з інвалідністю можуть бути і стають повноцінними і високо ефективними членами суспільства, відмінними фахівцями, соціально-активними людьми, які надихають багатьох, в тому числі і абсолютно здорових членів нашого суспільства. Усунення бар`єрів на шляху до самореалізації, гарантування доступу до освіти і робочих місць на сьогодні є одним із пріоритетних напрямів соціальної політики України.

   З метою привернути увагу спільноти до проблем осіб з інвалідністю у Міловському районному центрі 02.12.2021 року відбулося засідання круглого столу. Захід проведено за сприянням голови Міловської селищної ради Олега Савченка за участю секретаря Міловської селищної ради Аліни Прищепи та представників управління охорони здоров’я та соціальної сфери, управління освіти, культури, молоді та спорту, Міловського центру соціальних служб, КНП «Міловська ЦРЛ», КУ «Територіальний центр надання соціальних послуг Міловської селищної ради» та Міловського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.  

Під час круглого столу відбувся діалог учасників, обговорювалися проблеми стосовно зайнятості людей з особливими потребами у суспільстві.

  За результатами круглого столу узгоджено Дорожню карту для людей з інвалідністю, яка допоможе у вирішенні проблемних питань, в тому числі з працевлаштування.  Для вирішення цих задач необхідна консолідація зусиль усіх зацікавлених сторін: громади, роботодавців, установ з надання послуг. Служба зайнятості всебічно сприяє і бере активну участь у реалізації та роз’ясненні всіх цих питань.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь