Головне управління ДПС у Луганській області ІНФОРМУЄ: 1) Програмування та відображення у чеках РРО/ПРРО кодів УКТ ЗЕД обов’язкове; 2) Надходження ПДВ до державного бюджету від бізнесу Луганщини склали понад 1 млрд 411 млн гривень

Дата: 23.12.2021 10:51
Кількість переглядів: 440

1)

Головне управління ДПС у Луганській області повідомляє. У розрахунковому документі, який створюється РРО при проведенні розрахункових операцій з продажу підакцизних товарів, має відображатися такий обов’язковий реквізит як «код УКТ ЗЕД».

 

Враховуючи те, що код УКТ ЗЕД є обов’язковим реквізитом для підакцизних товарів та фактично є частиною назви товару, то програмування його серед необов’язкових реквізитів є порушенням вимог нормативних документів та може призвести до втрати інформації, що передається суб’єктом господарювання до серверу контролюючого органу та стати причиною проведення контрольно-перевірочних заходів.

 

Звертаємо увагу, що відповідно до Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» до суб’єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції за товари (послуги), через реєстратори розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій без використання режиму програмування найменування кожного підакцизного товару із зазначенням коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД, ціни товару та обліку його кількості, застосовується фінансова санкція у розмірі триста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (300 х 17 = 5100,0 грн).

 

У разі неподання до контролюючих органів звітності, пов’язаної із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій, розрахункових книжок та копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків з реєстраторів розрахункових операцій через дротові або бездротові канали зв’язку, в разі обов’язковості її подання, до суб’єктів господарювання застосовується фінансова санкція у розмірі тридцять неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Також, у разі порушення встановленого порядку проведення розрахунків через каси підприємств, без оформлення прибуткових і видаткових касових ордерів, до суб’єктів господарювання застосовується фінансова санкція у розмірі двадцять неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Додатково повідомляємо, невикористання, використання незареєстрованих книг обліку розрахункових операцій  та розрахункових книжок, у випадках визначених Законом, до суб’єктів господарювання застосовується фінансова санкція у розмірі п’ятдесят неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Крім того, у ДПС наявна інформація щодо випадків відсутності коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД в електронних копіях розрахункових документів у системі зберігання і збору даних РРО за наявності даних кодів в роздрукованих розрахункових документах.

 

Таким чином, суб’єкти господарювання уникають відповідальності за не подачу до систем обліку даних ДПС копій розрахункових документів (у чеках РРО/ПРРО, що надійшли до ДПС, не відображені обов’язкові реквізити звітності).

 

У зв’язку з цим у відомстві наголошують на обов’язковості програмування та відображення у чеках РРО/ПРРО кодів УКТ ЗЕД, а також передачі копій розрахункових документів із зазначенням усіх обов’язкових реквізитів.

 

Головне управління ДПС у Луганській області

_________________________________________________________________

 

2) 

Надходження ПДВ до державного бюджету від бізнесу Луганщини склали понад 1 млрд 411 млн гривень

 

Заступник начальника Головного управління ДПС у Луганській області Людмила Хворостян розповіла, що у січні – листопаді 2021 року юридичні особи та фізичні особи-підприємці регіону перерахували до державного бюджету 1 млрд 411,4 млн грн податку на додану вартість (далі – ПДВ).

Вона акцентувала увагу, що надходження ПДВ за січень – листопад поточного року перевищили обсяг надходжень за аналогічний період 2020 року на 27,4 відс. або на 303,9 млн гривень.

Тільки у листопаді поточного року надійшло 108,2 млн грн ПДВ.

Людмила Хворостян зазначила, що станом на 1 грудня 2021 року в Головному управлінні ДПС у Луганській області зареєстровано 2258 платників ПДВ, серед яких 2004 юридичні особи та 254 фізичні особи-підприємці.  

 

Головне управління ДПС у Луганській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь