Головне управління ДПС у Луганській області ІНФОРМУЄ: 1) Податкова декларація про майновий стан і доходи у 2022 році подається за новою формою; 2) Підприємства Луганщини з початку року погасили понад 132 млн грн податкового боргу.

Дата: 11.01.2022 13:25
Кількість переглядів: 138

Фото без опису

1) 

Податкова декларація про майновий стан і доходи у 2022 році подається за новою формою

 

У Головному управлінні ДПС у Луганській області інформують. З 1 січня 2022 року вводиться в дію нова форма податкової декларації про майовий стан і доходи (далі - декларація), яка затверджена наказом МФУ від 17 грудня 2020 року № 783 «Про внесення змін до наказу МФУ від 02 жовтня 2015 року № 859» (далі - наказ № 783).

Нова форма декларації передбачає об’єднання звітності з податку на доходи фізичних осіб та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі - єдиний внесок), а також декларування частини прибутку контрольованої іноземної компанії (далі - КІК).

Форма декларації в редакції наказу № 783 доповнена новими додатками:

1) ЄСВ 1,ЄСВ 2 та ЄСВ 3 - для платників єдиного внеску самозайнятих осіб (крім осіб, які обрали спрощену систему оподаткування) та осіб, які сплачували добровільні внески, передбачені договором про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування;

2) КІК - для платників, у яких виникає обов’язок декларувати прибутки КІК відповідно до пункту 170.13 Податкового кодексу України (далі - ПКУ).

Разом з тим, пунктом 54 підрозділу 10 розділу XХ Перехідних положень ПКУ встановлені особливості застосування положень про оподаткування прибутку КІК протягом перехідного періоду, а саме: першим звітним (податковим) роком для звіту про КІК є 2022 рік (якщо звітний рік не відповідає календарному року - звітний період, що розпочинається у 2022 році).

Отже, за звітний період 2021 рік фізичні особи-платники податку додаток до податкової декларації КІК не заповнюють та не подають.

 

Головне управління ДПС у Луганській області

______________________________________________________________________________________________

 

2) 

Підприємства Луганщини з початку року погасили понад 132 млн грн податкового боргу

 

Начальник Головного управління ДПС у Луганській області Ольга Височина повідомила, що протягом 2021 року до бюджетів усіх рівнів за рахунок погашення податкового боргу надійшло 132,7 млн гривень.

За її словами, до державного бюджету забезпечено надходжень - 61,9 млн грн, ще 70,8 млн грн спрямовано до місцевих бюджетів.

Ольга Височина акцентувала увагу, що робота з недопущення та погашення податкового боргу залишається пріоритетним напрямком діяльності податкової служби. Адже своєчасно сплачені податки є запорукою добробуту усіх громадян та держави в цілому.

 

Головне управління ДПС у Луганській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь