Головне управління ДПС у Луганській області ІНФОРМУЄ: 1) Місцеві бюджети Луганщини отримали понад 4,4 млрд гривень; 2) До 1 вересня 2022 року є можливість скористатися правом на податкову амністію

Дата: 13.01.2022 11:08
Кількість переглядів: 108

1) 

Місцеві бюджети Луганщини отримали понад 4,4 млрд гривень

 

Начальник Головного управління ДПС у Луганській області Ольга Височина повідомила щодо наповнення місцевих бюджетів. За її словами, у 2021 році до місцевих бюджетів надійшло 4 млрд 401,8 млн гривень.

В порівнянні з 2020 роком надходження збільшились на 17,9 відс. або на 667,6 млн гривень.

Вона зазначила, що зростання надходжень досягнуто з усіх бюджетоутворюючих податків. Зокрема, 3 млрд 226,9 млн грн отримано за рахунок сплати податку на доходи фізичних осіб, що у порівнянні з 2020 роком більше на 17,9 відс. або на 489,4 млн гривень. Єдиного податку надійшло 488,7 млн грн, що перевищує результат 2020 року на11,9 відс. або на 52 млн гривень. Надходження земельного податку та орендної плати склали 406,7 млн грн, що у порівнянні з 2020 роком більше на 17,4 відс. або на 60,2 млн гривень.

Ольга Височина акцентувала увагу, що додаткові кошти, які отримали територіальні громади Луганщини у своє розпорядження, дозволять у фінансовому плані вирішити чимало питань, які стосуються їх соціального та інфраструктурного розвитку.

Очільниця податкової служби області підкреслила, що лише належне фінансове забезпечення гарантує самостійність в ухваленні рішень та спроможність громад вирішувати актуальні питання життєдіяльності. Якщо кожен зробить свій посильний внесок у вигляді сплачених податків до бюджету громади, це дозволить підвищити якісний рівень освіти, медичних послуг, об’єктів інфраструктури тощо для її мешканців.

 

Головне управління ДПС у Луганській області

_______________________________________________________________________________________________

 

2) 

До 1 вересня 2022 року є можливість скористатися правом на податкову амністію

 

У Головному управлінні ДПС у Луганській області нагадують. Триває кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб.

Громадяни України, які мають активи, що не були оподатковані належним чином, можуть добровільно пройти одноразове (спеціальне) декларування, сплатити одноразовий збір та легалізувати такі активи.

Податкова амністія розповсюджується, зокрема, на такі активи у вигляді грошових коштів, валютних цінностей, цінних паперів, рухомого та нерухомого майна в Україні та закордоном.

Декларація подається виключно в електронному вигляді, має зручну форму для заповнення, в її розділах чітко зазначено, які саме активи підлягають декларуванню. До подання одноразової декларації платник має розмістити кошти в національній або іноземній валютах на спеціальному рахунку, що може бути відкритий в банках України.

У відомстві звертають увагу, що 1 березня 2022 року завершується період одноразового (спеціального) декларування іноземних активів за пільговою ставкою 7 %.  У подальшому, до завершення кампанії, іноземні активи можливо задекларувати за ставкою 9 %.

Можливість застосувати податкову амністію надана нормами Закону України від 15.07.2021 № 1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

 

Головне управління ДПС у Луганській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь