Мінсоцполітики збільшує прозорість та доступність інформації в соціальній сфері: створено дашборд надавачів соціальних послуг

Дата: 26.04.2023 15:59
Кількість переглядів: 94

 На веб-сайті Міністерства соціальної політики України з’явився дашборд, який допоможе знайти та візуалізувати інформацію про надавачів соціальних послуг. Відтепер отримувачі та надавачі соціальних послуг зможуть переглядати інформацію з Реєстру надавачів та отримувачів соціальних послуг Єдиної інформаційної системи соціальної сфери у зручному форматі.

Із використанням фільтрів дашборду користувачі можуть переглянути основну інформацію про надавачів соціальних послуг, які працюють в Україні, зокрема: адресу, телефон, веб-сайт тощо.  Крім того, користувачі можуть фільтрувати інформацію про надавачів за регіоном, районом та територіальною громадою, а також здійснювати пошук за ЄДРПОУ, назвою надавача та видами соціальних послуг. Це допоможе користувачам знайти найближчу адресу надавача соціальних послуг та звернутися до нього особисто чи онлайн.

Дашборд забезпечує відкритий доступ до інформації про надавачів соціальних послуг, що дозволяє громадянам бути більш інформованими про те, які соціальні послуги надаються в їх регіоні. Також цей  інструмент значно спростить пошук необхідної інформації для організацій, які займаються соціальною підтримкою населення. Він дозволить ефективніше та швидше знаходити надавачів соціальних послуг, що також позитивно вплине на якість та швидкість надання соціальної підтримки.

Звертаємо увагу надавачів соціальних послуг, що Реєстр надавачів та отримувачів соціальних послуг у частині, що забезпечує внесення інформації про надавачів соціальних послуг, працює у промисловому середовищі з 16 лютого 2023 року. Якщо вами як надавачем соціальних послуг для реєстрації в Реєстрі були подані документи до Мінсоцполітики до листопада 2022 року, то така інформація була мігрована в Реєстр. Водночас усі надавачі соціальних послуг, які подавали документи до Мінсоцполітики до початку роботи Реєстру у промисловому середовищі, повинні звернутися з документами відповідно доПорядку формування, ведення та доступу до Реєстру надавачів та отримувачів соціальних послуг, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 2021 року № 99   до реєстраторів для внесення відповідної інформації про надавачів у Реєстр.

Ознайомитись з дашбордом можна за посиланням https://www.msp.gov.ua/content/reestr-nadavachiv-socialnih-poslug.html .

Звертаємо увагу, що на сьогодні дашборд працює у тестовому режимі. Команда Мінсоцполітики працює над тим, щоб найближчим часом відображення інформації з Реєстру було в режимі реального часу.

Довідково:

Надавачі соціальних послуг — юридичні особи та фізичні особи - підприємці, які відповідають Критеріям діяльності надавачів соціальних послуг , включені до розділу «Надавачі соціальних послуг» Реєстру надавачів та отримувачів соціальних послуг.

Реєстр надавачів та отримувачів соціальних послуг — це автоматизована інформаційно-телекомунікаційна система, призначена для збирання, реєстрації, накопичення, зберігання, використання, знеособлення і знищення даних про надавачів та отримувачів соціальних послуг, визначених законодавством. Реєстр є складовою Єдиної інформаційної системи соціальної сфери.

https://www.msp.gov.ua/news/22776.html


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь