Урядом здійснюються послідовні кроки щодо посилення соціальної підтримки сімей з дітьми

Дата: 03.04.2019 09:21
Кількість переглядів: 254

Фото без описуУрядом здійснюються послідовні кроки щодо посилення соціальної підтримки сімей з дітьми. Ще в минулому році було ініційовано ряд заходів, спрямованих на підтримку відповідального батьківства, збереження інституту сім’ї та створення належних умов щодо виховання дітей в родинах.

Стосовно цих та інших видів соціальної підтримки управління соціального захисту населення Міловської райдержадміністрації проводить інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення.

У 2019 році в Україні запроваджено нові види соціальної допомоги:

«Муніципальна няня» -це урядовий проект з підтримки молодих батьків, який запрацював з 1 січня 2019 року. У його рамках держава компенсує частину витрат на послуги няні для дітей до 3 років. Сума відшкодування рівна розміру прожиткового мінімуму для дітей до 6 років, станом на сьогодні це 1626 гривень на місяць. Право на «муніципальну няню» мають батьки або опікуни дітей до трьох років, які уклали офіційну угоду з нянею.Няня має бути або фізичною особою - підприємцем або юридичною особою, яка надає послуги догляду за дітьми. У паперовій формі отримувач послуги подає до управління соціального захисту населення такі документи:

  • заяву про надання компенсації послуги «муніципальна няня»;
  • заяву про перерахування коштів для компенсації послуги із зазначенням рахунка в установі банку;
  • копію договору між отримувачем послуги «муніципальна няня» та муніципальною нянею;
  • документи, що підтверджують витрати на оплату муніципальній няні послуги «муніципальна няня» (чек, розрахункова квитанція, виписка з банківського рахунка).

До заяви додаються копії: свідоцтва про народження дитини; паспорта отримувача компенсації; документа, що посвідчує проживання на території України (для іноземця та особи без громадянства); документа про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків отримувача компенсації послуги «муніципальна няня»; рішення районної, районної у мм. Києві та Севастополі держадміністрації, виконавчого органу міської, районної у місті (у разі її утворення) ради, сільської, селищної ради об’єднаної територіальної громади або суду про встановлення опіки (у разі здійснення опіки над дитиною).

     Допомога особі, яка доглядає за хворою дитиною. Розмір допомоги дорівнює 1497 гривень. Ці кошти  призначаються одному з батьків, усиновлювачів, прийомних батьків, батьків-вихователів опікуну, піклувальнику, який постійно проживає та здійснює догляд за дитиною, хворою на один або декілька видів захворювань, станів. Допомога виплачується на кожну хвору дитину, якій не встановлено інвалідність у розмірі прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, та виплачується шість місяців. Підставою для призначення допомоги є довідка про захворювання дитини на тяжке перинатальне ураження нервової системи, тяжку вроджену ваду розвитку, рідкісне орфанне захворювання, онкологічне, онкогематологічне захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкий психічний розлад, цукровий діабет I типу (інсулінозалежний), гостре або хронічне захворювання нирок IV ступеня, про те, що дитина отримала тяжку травму, потребує трансплантації органа, потребує паліативної допомоги, видана лікарсько-консультативною комісією лікувально-профілактичного закладу за затвердженою Міністерством охорони  здоров’я України формою. Для призначення допомоги органу соціального захисту населення за умови пред’явлення паспорта або іншого документа, що посвідчує особу, подаються такі документи:

  • заява законного представника дитини, який постійно проживає та здійснює догляд за хворою дитиною;
  • копія свідоцтва про народження дитини (з пред’явленням оригіналу);
  • документ, що підтверджує повноваження усиновлювача, опікуна, піклувальника, прийомних батьків, батьків-вихователів;
  • довідка про захворювання дитини.

З 1 березня 2019 року набрала чинності Проектна Угода щодо забезпечення соціального захисту та підтримки батьківства в Україні, яка була укладена між Управлінням Організацій Об’єднаних Націй з обслуговування проектів (ЮНОПС) та Департаментом соціального захисту населення.

Управління соціального захисту населення Міловської РДА повідомляє, що видача допомоги «пакунок малюка» буде здійснюватися новонародженим дітям, які народилися з 1 березня 2019 року. У разі неодержання зазначеної допомоги у пологовому будинку необхідно звернутися до управління соціального захисту населення з заявою про видачу допомоги та довідкою про те, що зазначену допомогу у пологовому будинку не видано.

Допомога на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях – новий вид соціальних виплат, який запроваджується з 1 квітня 2019 року з метою покращення матеріального стану багатодітних сімей, створення належних умов для виховання дітей, які виховуються в таких сім’ях. Допомога призначається на третю і кожну наступну дитину до досягнення дитиною 6-річного віку у розмірі 1700 гривень. Для призначення допомоги органу соціального захисту населення за умови пред’явлення паспорта громадянина України (паспортного документа іноземця) або іншого документа, що посвідчує особу та підтверджує її соціальний статус, подається заява одного з батьків, з яким постійно проживає дитина та копії таких документів:

  • посвідчення батьків багатодітної сім’ї (з пред’явленням оригіналу) та посвідчення дитини з багатодітної сім’ї (з пред’явленням оригіналу);
  • свідоцтв про народження всіх дітей (з пред’явленням оригіналів).

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь