Міловський відділ Старобільської місцевої прокуратури інформує

Дата: 27.01.2021 15:02
Кількість переглядів: 281

Обережно! Шахраї!

Міловським відділом Старобільської місцевої прокуратури проводиться роз’яснювальна робота серед населення щодо заборони надання персональних даних, номерів банківських карток та інших відомостей, якими володіє клієнт у телефонному режимі.

На цей час велика кількість вчинених шахрайств пов’язані з банківськими платіжними картками. Суть такого шахрайства полягає в тому, що шахрай переконує користувача картки розкрити конфіденційну інформацію (номер картки, PIN, термін дії картки, CVV2/CVC2-код тощо) за допомогою певних методів психологічного впливу, наприклад, представляючись співробітником банку або інших установ соціальної сфери. Шахраї, отримуючи номер телефону з відкритих джерел або використовуючи метод підбору, дзвонять його власнику та «в цілях безпеки» чи «для авторизації або проведення ідентифікації» просять назвати персональні дані (дату народження, кодове слово, номер і термін дії картки, PIN – код і CVV – код). Також вони можуть попросити назвати код з SMS, яке «зараз надійде на Ваш телефон».

При отриманні подібних дзвінків перш за все необхідно пам’ятати, що співробітники банку ніколи не дзвонять клієнтові з невідомого мобільного номеру з метою отримання конфіденційної інформації по платіжній картці та не просять назвати ці дані по телефону.

Користувачам карток в жодному разі не можна повідомляти особисті дані за телефоном. Крім того, якщо в банківській установі підозрюють шахрайські дії з якоюсь карткою, банк не телефонує користувачеві, а блокує картку.

   Отже, при отриманні подібних дзвінків можна сміливо переривати розмову з шахраями та одразу ж телефонувати до банку за офіційними номерами телефонів, що вказані на картці і повідомити про подію.

Дмитро Надрага

Заступник начальника Міловського відділу

Старобільської місцевої прокуратури Луганської області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь