Міловський відділ Старобільської місцевої прокуратури інформує: безпека, зброя, хабар

Дата: 24.03.2021 11:10
Кількість переглядів: 512

Перш за все безпека громадян та громадський порядок!

Відповідно до Конституції Україна є суверенною і незалежною, демократичною, соціальною, правовою державою. Територія України в межах існуючого кордону є цілісною і недоторканною.

Найважливішими функціями держави є захист суверенітету і територіальної цілісності України, забезпечення її економічної та інформаційної безпеки.

Останнім часом у нашій країні набули поширення випадки, які загрожують її територіальній цілісності та грубо порушують конституційні права громадян.

Через підбурювання українського народу до протиправних дій з боку окремих осіб мають місце випадки грубого порушення законів України, збройних нападів на мирне населення, захоплення будівель державних і правоохоронних органів, розкрадання зброї та інше. Наслідком цих протиправних дій є порушення конституційних прав громадян, створення небезпеки для їх життя та здоров’я, а також загроза суверенітету та територіальній цілісності держави.

Публічні заклики до порушення територіальної цілісності та недоторканності України, а також їх розповсюдження суперечать Закону та тягнуть за собою кримінальну відповідальність.

Зокрема, ст.109 КК України встановлює кримінальну відповідальність за дії, вчинені з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, публічні заклики до таких дій тощо.

Водночас ст. 110 КК України передбачено відповідальність за умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України, на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій, у тому числі, якщо вони вчинені особою, яка є представником влади, або за попередньою змовою групою осіб та ін.

Покаранням за дії, передбачених статтями 109, 110 КК України, є позбавлення волі на строк від трьох років до довічного позбавлення волі.

З метою уникнення жертв серед цивільного населення, просимо всіх громадян не брати участі в акціях провокаторів, які підбурюють до блокування адміністративних будівель, органів влади та правоохоронних органів, а також утриматись від необдуманих дій, що можуть перешкоджати діяльності органів влади та правопорядку, завданням яких є стабілізація ситуації в Україні.

Сьогодні важливо не провокувати загострення ситуації. Кожному українцю потрібно докласти максимум зусиль для збереження спокою та стабільності в Україні.

 

Прокурор окружної прокуратури                                                        М. Жданов

_________________________________________________________________________

 

 

«Боєприпаси вибухають не тільки на війні! Здай незареєстровану зброю – збережи своє життя та оточуючих!»

 

Досить часто громадяни не розуміють, що підбираючи знайдені ними зброю, боєприпаси чи вибухові речовини, вони вчиняють тяжкий злочин за який встановлено покарання у вигляді позбавлення волі. Деякі з власної необачності та внаслідок незнання чинного законодавства залишають такі знахідки у себе, зберігають вдома, розбирають чи продають їх, тим самим наражаючи  на небезпеку не лише своє здоров’я та життя, а й життя та здоров’я інших осіб, які можуть опинитися поруч.

З метою профілактики та попередження злочинів проти громадської безпеки Міловський відділ Старобільської окружної прокуратури вкотре роз’яснює, що згідно статті 263 Кримінального кодексу України встановлено відповідальність за носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу, та вказані дії  караються позбавленням волі на строк до семи років.

Водночас роз’яснюємо що діючим законодавством, а саме ч. 3 ст. 263 Кримінального кодексу України  передбачено звільнення від кримінальної відповідальності особи яка  добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

Не чекайте поки ваші небезпечні знахідки обернуться проти вас чи ваших рідних. Віднесіть їх просто зараз у відділення поліції, або зателефонуйте за номером «102».

_________________________________________________________________________________________________________

 

Мешканця Донецької області судитимуть за пропозицію надання неправомірної вигоди прикордоннику

 

Обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно громадянина України за фактом пропозиції та надання неправомірної вигоди службовій особі направлено до суду

Міловським відділом Старобільської місцевої прокуратури здійснювалось процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно громадянина України, який вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 369 КК України (пропозиція або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Установлено, що на початку серпня 2020 року зафіксовано факт надання неправомірної вигоди службовій особі прикордонної служби громадянином України під час проходження паспортного контролю на виїзд в Україну через міжнародний пункт пропуску для автомобільного сполучення «Мілове» задля сприяння у безперешкодному та швидкому перетину державного кордону та не притягнення до адміністративної відповідальності водія та його пасажирів.

 Довідково: санкція ч. 1 ст. 369 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

 

 

 

Заступник начальника Міловського відділу

Старобільської місцевої прокуратури                                          Д.О. Надрага


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь