Головне управління ДПС у Луганській області ІНФОРМУЄ: 1) На розрахункові рахунки в банку платникам повернуто понад 174 млн грн ПДВ; 2) Які доходи вважаються доходами

Дата: 25.11.2021 09:08
Кількість переглядів: 170

 

1)

Заступник начальника Головного управління ДПС у Луганській області Ігор Ткачов повідомив, що за січень - жовтень 2021 року платники податків Луганщини подали 123 заяви про повернення суми бюджетного відшкодування ПДВ на розрахункові рахунки в банках. Загальна сума заявленого бюджетного відшкодування становить 207,3 млн гривень. В аналогічному періоді минулого року подано 102 заяви на загальну суму 109,9 млн гривень.

За його словами, по 123 заявам платників, поданим у січні - жовтні 2021 року, проведено 115 камеральних перевірок, 8 камеральних перевірок ще тривають.

За результатами камеральних перевірок по 7 заявам виявлено ризики неправомірного декларування сум ПДВ, заявлених до відшкодування з бюджету, на загальну суму 20,2 млн гривень. Матеріали таких камеральних перевірок передані до підрозділу податкового аудиту.

По одній заяві встановлено завищення суми ПДВ, що підлягає бюджетному відшкодуванню на рахунок платника у банку, на 0,2 млн гривень.

Ігор Ткачов зазначив, що за січень - жовтень 2021 року на розрахункові рахунки в банках платникам вже повернуто 174,4 млн грн ПДВ, заявленого до бюджетного відшкодування..

 

Головне управління ДПС у Луганській області

____________________________________________________________________________

2) 

Які доходи вважаються доходами, з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори для цілей одноразового (спеціального) добровільного декларування

 

У Головному управлінні ДПС у Луганській області зазначили. Це доходи, що підлягали в момент їх нарахування (отримання) оподаткуванню в Україні, однак згідно даних контролюючих органів повнота сплати податків і зборів з них не підтверджена.

Такими доходами можуть бути, зокрема, заробітна плата (винагорода), отримана працівниками в «конвертах», іноземні доходи, доходи фізичної особи, отримані від здійснення підприємницької, незалежної професійної діяльності без державної реєстрації її як фізичної особи – підприємця, без взяття на податковий облік, або без одержання ліцензії, дозволу чи іншого дозвільного документа для провадження певних видів господарської діяльності, незадекларовані доходи у вигляді спадщини, подарунків, отримані не від фізичних осіб першого, другого ступеня споріднення, орендної плати, доходи від продажу рухомого та нерухомого майна, прибутків від відчуження акцій, часток, корпоративних або інших аналогічних прав тощо.

У відомстві нагадали, що пунктом 1 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі – ПКУ) визначено, що одноразове (спеціальне) добровільне декларування – це особливий порядок добровільного декларування фізичною особою, визначеною п. 3 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ, належних їй активів, розміщених на території України та/або за її межами, якщо такі активи фізичної особи були одержані (набуті) такою фізичною особою за рахунок доходів, що підлягали в момент їх нарахування (отримання) оподаткуванню в Україні та з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори відповідно до вимог законодавства з питань оподаткування та/або міжнародних договорів, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, та/або які не були задекларовані в порушення податкового та валютного законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, протягом будь-якого з податкових періодів, що мали місце до 01 січня 2021 року.

 

Головне управління ДПС у Луганській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь