Катерина Безгинська закликала щепитися від COVID-19 тих, хто ще не вакцинувався

Дата: 13.12.2021 14:57
Кількість переглядів: 194

Фото без опису

Про це заступниця голови облдержадміністрації зазначила під час пресбрифінгу 9 грудня.

Катерина Безгинська нагадала, що з 7 грудня на Луганщині запроваджено «жовтий» рівень епіднебезпеки.

Із 6 грудня діють оновлені карантинні обмеження.

Зокрема, заборонено: відвідування закладів освіти, якщо на самоізоляції перебуває більш як 50 % учнів та співробітників; робота закладів освіти, в яких вакциновано менше ніж 100 % персоналу; проведення масових заходів; робота кінотеатрів, театрів та інших закладів культури; закладів громадського харчування (крім роботи навинос та доставки); спортзалів, басейнів; діяльність закладів із розміщення (крім готелів, санаторних і соціальних закладів); міжобласні та міжнародні перевезення.

Однак, як зазначила Катерина Безгинська, обмеження, передбачені «жовтим» рівнем, не будуть діяти, якщо всі працівники та відвідувачі матимуть один із низки документів. Це – «жовтий» COVID-сертифікат або паперова довідка 063-О (чинні 30 днів); «зелений» COVID-сертифікат (чинний 365 днів); Міжнародне свідоцтво про вакцинацію (чинне 365 днів); іноземний COVID-сертифікат про щеплення вакцинами, дозволеними ВООЗ (чинний 365 днів); негативний результат ПЛР або експрес-тесту на визначення антигена (чинний 72 години); сертифікат про одужання від COVID-19 (чинний 105 днів із дати встановлення діагнозу).

«Тобто для роботи та відвідування закладів на жовтому рівні достатньо отримати хоча б одне щеплення та мати хоча б «жовтий» внутрішній COVID-сертифікат або тимчасову довідку 063-О», – зауважила заступниця голови облдержадміністрації та додала, що термін дії «жовтого» сертифіката – 30 днів. Раніше він був чинним 120 днів.

Стосовно вакцинальної кампанії проти коронавірусу Катерина Безгинська повідомила, що на сьогодні в області щеплено 251 711 осіб – першою дозою, 217 637 – двома дозами.

«Щеплення населення відбувається швидкими темпами і до кінця року ці показники будуть ще вищими. Запрошую жителів області, які ще не щепилися, вакцинуватися. Це єдиний і ефективний спосіб зберегти здоров’я собі та близьким», – акцентувала вона.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь