Головне управління ДПС у Луганській області ІНФОРМУЄ: 1) Як з 1 січня 2022 оподатковуються виплати нерезиденту за послуги з виробництва та/або розповсюдження реклами про резидента; 2) Надходження ПДВ до державного бюджету від бізнесу Луганщини склали

Дата: 27.01.2022 13:05
Кількість переглядів: 239

Фото без опису

1) 

Як з 1 січня 2022 оподатковуються виплати нерезиденту за послуги з виробництва та/або розповсюдження реклами про резидента

 

У Головному управлінні ДПС у Луганській області інформують. Законом України від 03 червня 2021 року № 1525-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо скасування оподаткування доходів, отриманих нерезидентами у вигляді виплати за виробництво та/або розповсюдження реклами, та удосконалення порядку оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання нерезидентами електронних послуг фізичним особам» скасовано з 01.01.2022 норму підпункту 141.4.6 Податкового кодексу України (далі – ПКУ), яка передбачала сплату 20 відс. податку на доходи нерезидента за виробництво та/або розповсюдження реклами.

Такі операції з 01 січня 2022 року оподатковуються за загальними правилами для доходів, отриманих нерезидентом, із джерелом їх походження з України, згідно з вимогами підпунктів 141.4.1 та 141.4.2 ПКУ.

До 01 січня 2022 року резиденти, які здійснювали виплати нерезидентам за виробництво та/або розповсюдження реклами, під час такої виплати сплачували податок за ставкою 20 відс. суми таких виплат за власний рахунок.

Починаючи з 01 січня 2022 року резиденти, які здійснюють на користь нерезидента або уповноваженої ним особи виплату доходу за виробництво та/або розповсюдження реклами з джерелом його походження з України, керуються вимогами підпункту 141.4.1 ПКУ. Виплати нерезидентам за виробництво реклами можуть підпадати під визначення інших доходів від наданих послуг, переданих, виконаних, наданих резиденту від нерезидента згідно з підпунктом «к» підпункту 141.4.1 ПКУ. У такому випадку (якщо виплата згідно з умовами договору не підпадає під визначення інших підпунктів підпункту 141.4.1 ПКУ), зазначені виплати не є об’єктом для утримання податку на доходи нерезидента.

Відповідні роз’яснення наведені в Інформаційному листі № 26 «Щодо порядку оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання нерезидентами електронних послуг фізичним особам», розміщеному на офіційному вебпорталі ДПС у рубриці «Листівки та брошури».

 

Головне управління ДПС у Луганській області

______________________________________________________________________________________________

 

2) 

Надходження ПДВ до державного бюджету від бізнесу Луганщини склали понад півтора мільярда гривень

 

Заступник начальника Головного управління ДПС у Луганській області Людмила Хворостян розповіла, що у 2021 році юридичні особи та фізичні особи - підприємці регіону перерахували до державного бюджету 1 млрд 502,5 млн грн податку на додану вартість (далі - ПДВ).

Вона акцентувала увагу, що надходження ПДВ у 2021 році перевищили обсяг надходжень за 2020 рік на 22 відс. або на 271,1 млн гривень.

Тільки у грудні 2021 року надійшло 91,1 млн грн ПДВ.

Людмила Хворостян зазначила, що станом на 1 січня 2022 року в Головному управлінні ДПС у Луганській області зареєстровано 2240 платників ПДВ, серед яких 1986 юридичні особи та 254 фізичні особи - підприємці.

 

Головне управління ДПС у Луганській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь