Реабілітація постраждалих від війни українців стане швидшою – процес цифровізують

Дата: 02.03.2023 19:24
Кількість переглядів: 89

 Через війну в Україні зростає кількість поранених захисників і захисниць, а також цивільних громадян, які потребують подальшої реабілітації. Тому постало питання про використання цифрових інструментів.  

Як повідомляють у Міністерстві охорони здоров’я, вже з травня весь процес реабілітації пацієнта буде супроводжуватися в електронній системі охорони здоровʼя (ЕСОЗ). Це дозволить зберігати дані про здоровʼя пацієнта в єдиному місці – в електронній картці.  
 Цей інструмент розроблено передусім для українців, які постраждали від війни та потребують комплексної реабілітації для повернення до повноцінного життя. Вони зможуть отримати доступ до реабілітації без зайвих бюрократичних процедур.
 На першому етапі цифровізації лікарі будуть вносити всю медичну інформацію про реабілітаційні втручання, результати обстежень та інші необхідні дані до ЕСОЗ. Очікується, що електронні інструменти здатні забезпечити прозорість, контрольованість та ефективність реабілітаційної підтримки.
 Цифровізація цих послуг реалізується в межах проєкту «Реабілітація травм війни в Україні», який впроваджує БФ «Пацієнти України» за підтримки Швейцарії та Європейського Союзу.
 Наразі держава забезпечує весь комплекс медичної та реабілітаційної допомоги для постраждалих внаслідок війни. Так, реабілітація є безоплатною та гарантується державою у медичних закладах, які законтрактувалися із Національною службою здоров’я України за пакетом «Реабілітаційна допомога дорослим та дітям у стаціонарних умовах».

https://minre.gov.ua/news/reabilitaciya-postrazhdalyh-vid-viyny-ukrayinciv-stane-shvydshoyu-proces-cyfrovizuyut


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь