Опрацьовано звернення громадян про пошкоджене (зруйноване) житло, які надійшли через портал "ДІЯ"

Дата: 11.04.2023 10:20
Кількість переглядів: 106

Фото без опису

17 березня 2023 року Президент України підписав закон №7198 Про компенсацію за пошкодження та знищення окремих категорій об’єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією російської федерації, який запроваджує механізм компенсації за пошкоджене та знищене житло, а також надає місцевому самоврядуванню повноваження щодо наповнення Реєстру пошкодженого та знищеного житла, обстеження таких об’єктів та прийняття рішення щодо надання компенсації.

Міловська селищна військова адміністрація після отримання доступу до Реєстру пошкодженого та знищеного житла, опрацювала звернення, які жителі Міловської громади зареєстрували на порталі «ДІЯ». Так у 2022 році було отримано 21 повідомлення щодо часткового пошкодження або повного руйнування приватного житла (квартири або приватні домогосподарства). Проте у 2023 році таких звернень було значно меньше, лише 6. Всі ці звернення розглянуті, внесені до загального Реєстру та опрацьовані. Наступним кроком буде комісійне обстеження цих об’єктів після деокупації громади та відповідно прийняття рішення щодо надання компенсації.

Слід зауважити, що є наприклад такі звернення де заявники в своїх інформаційних повідомленнях залишили не повну інформацію щодо приватного зруйнованого майна, а саме відсутні детальні адреси або деяка особиста інформація заявника. В таких випадках, найближчим часом спеціалісти адміністрації зв’яжуться відповідно із заявниками для уточнення інформації та вирішення проблемних питань.

Наразі питання опрацювання звернень жителів Міловської громади та відпрацювання їх в Реєстрі є пріоритетними в роботі адміністрації.

#Міловська_СВА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь