У Міносвіти пояснили, як зареєструватися випускникам з окупованих територій для складання НМТ-2023

Дата: 15.04.2023 12:54
Кількість переглядів: 58

Як зареєструватись для складання національного мультипредметного тестування НМТ-2023 випускникам з тимчасово окупованих територій України пояснили в Міносвіти і науки. Відповідні роз’яснення опубліковані на сайті відомства 13 квітня.

"Під час реєстрації для участі у національному мультипредметному тесті важливим етапом є завантаження документа, що посвідчує особу, та реєстраційного номера облікової картки платника податків (РНОКПП)", – сказано в повідомленні.

Оскільки випускники із тимчасово окупованих територій можуть не мати реєстраційних документів з причин, що не залежали від їхніх дій та волі і на які вони не могли вплинути, то для надання їм можливості зареєструватися на НМТ МОН пропонує певний порядок дій, з яким можна ознайомитись за посиланням.

Заклади загальної середньої освіти за зверненнями випускників із тимчасово окупованих територій, які в них навчаються і не отримали документа, що посвідчує особу, та/або не отримали РНОКПП і завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2023 році, будуть виготовляти довідку за формою, яку можна скачати на сайті за зазначеним посиланням на сайт, і надсилати випускникові її сканкопію електронною поштою.

Зазначається, що український Центр оцінювання якості освіти в процесі реєстрації для участі в НМТ буде приймати від випускників із тимчасово окупованих територій довідку як документ, що підтверджує причину невнесення інформації про РНОКПП та підтверджує інформацію про освіту, та здійснювати реєстрацію на підставі свідоцтва про народження та довідки.

Необхідною умовою реєстрації у такому випадку є подання вступником із ТОТ заяви до регламентної комісії при регіональному центрі оцінювання якості освіти щодо реєстрації для участі в НМТ на підставі довідки.

При реєстрації на НМТ під час створення персонального кабінету необхідно обрати тип документа "Свідоцтво про народження" та, якщо треба, поставити позначку "Підтверджую, що не маю РНОКПП" і надалі завантажити необхідні сканкопії.

Уточнюється, що для вступників створили Путівник учасника НМТ-2023, з яким також можна ознайомитись на сайті.

Раніше повідомлялось, що Національний мультипредметний тест можна скласти у 24 країнах світу.

https://www.ukrinform.ua/tag-minosviti


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь