300 медзакладів «первинки» надають психологічну допомогу пацієнтам

Дата: 04.05.2023 22:03
Кількість переглядів: 62

Фото без описуСімейний лікар – найперший контакт пацієнта у системі охорони здоровʼя. Тому, щоб спростити доступ громадян до психологічної допомоги, МОЗ, ВООЗ та партнери у межах Всеукраїнської програми ментального здоровʼя мобілізували зусилля з відповідної підготовки фахівців «первинки».

Наразі близько 10 000 лікарів первинної ланки надання медичної допомоги – сімейних лікарів, терапевтів, педіатрів – пройшли навчання (в онлайн та/або офлайн форматі) з ведення поширених психічних розладів та можуть надавати кваліфіковану психологічну допомогу людям із психічними розладами.

Також, наприкінці минулого року Міністерство охорони здоровʼя України та Національна служба здоровʼя України запровадили новий пакет у межах програми медичних гарантій – «Супровід і лікування дорослих та дітей з психічними розладами на первинному рівні медичної допомоги» у межах програми медичних гарантій.

У межах вищезгаданого пакета лікар «первинки» може вести як пацієнтів без встановленого діагнозу, так і тих, кому вже встановлено діагноз та призначено лікування психіатром. Це значно спростить доступ до необхідної допомоги, адже дістатися до психіатра часом набагато складніше, ніж до сімейного лікаря.

Наразі 300 медзакладів по всій Україні мають підписаний договір на надання медпослуг за цим пакетом. Найбільше їх у Харківській області – 31, Дніпропетровський – 26, а також Львівській, Полтавській та Хмельницькій областях – по 21 медзакладу.

Перелік медзакладів, які за договором із НСЗУ надають меддопомогу за пакетом «Супровід і лікування дорослих та дітей з психічними розладами на первинному рівні медичної допомоги», є на дашборді на сайті НСЗУ (ліворуч у полі «Група послуг» слід обрати пакет «Супровід і лікування дорослих та дітей з психічними розладами на первинному рівні медичної допомоги» – п. 51).

Якщо скористатися дашбордом немає можливості, знайти найближчий до вас медзаклад, який надає психологічну допомогу в межах вказаного пакета, можна через контакт-центр НСЗУ за номером телефона 16-77.

Дбаймо про свій фізичний і психічний стан та будьмо здорові!

https://moz.gov.ua/article/news/300-medzakladiv-pervinki-nadajut-psihologichnu-dopomogu-pacientam


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь