Вистоїмо разом

Дата: 10.05.2023 17:51
Кількість переглядів: 63

Фото без описуФото без описуФото без опису

Сьогодні, 10 травня, в м. Дніпрі відбулась регіональна презентація проекту «Вистоїмо разом. Вдосконалення систем підтримки постраждалих від сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом/СНПК».

Проєкт «Вистоїмо разом» реалізується Українським Жіночим Фондом у партнерстві з Ла Страда-Україна/La Strada-Ukraine та Асоціацією жінок-юристок України "ЮрФем", реалізується за сприяння Офісу Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

Участь у презентації взяли: директорка зі стратегічного розвитку України Жіночого фонду Наталія Карбовська, заступник голови Дніпропетровської обласної військової адміністрації Ірина Грицай, радниця голови Донецької обласної військової адміністрації Тамара Лук’янчук, заступниця голови Луганської обласної військової адміністрації Катерина Безгинська.

До участі у заході долучились також представники Міловської селищної військової адміністрації та Міловської центральної районної лікарні.

Під час презентації проєкту розглядалося питання підтримки жертв гендерного насильства на деокупованих територіях та підтримки постраждалих від сексуального насильства, пов’язаних із військовим конфліктом.

Обмінювалися досвідом областя, які вже мали такі прецеденти.

Обговорювалося, як організувати роботу із внутрішньо переміщеними особами, а також мешканцями тимчасово не підконтрольних територій, які зазнали психологічних, фізичних травм та гендерного насильства від окупантів.

Увага була приділена збереженню доказів, збору інформації та фіксації цих злочинів після звільнення Луганщини.

За підсумками зустрічі досягнуто домовленостей щодо розробки заходів з підтримки постраждалих від сексуального насильства, пов’язаних з конфліктом/СНПК на рівні громад, проведення навчання фахівців, що будуть входити до складу груп, які будуть першими працювати на деокупованих територіях.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь