Мінсоцполітики посилює підтримку спеціалістів, які надають соціальні послуги сім’ям загиблих Захисників і Захисниць України

Дата: 12.05.2023 16:11
Кількість переглядів: 57

Фото без опису

Міністерство соціальної політики України у партнерстві з благодійною організацією «Благодійний фонд “ТАПС”» з 1 травня 2023 року організували ряд навчальних семінарів для надавачів соціальних послуг по роботі з родинами загиблих Захисників і Захисниць України.

«Наразі фахівці спеціалізованих служб мають надзвичайне навантаження через повномасштабну війну. Соціальні працівники, які надають допомогу людям також потребують підтримки. Ми робимо усе можливе, аби ці спеціалісти зберігали стійкість в робочих процесах, й надавали якісну допомогу тим, хто цього потребує», — підкреслила заступниця Міністерки соціальної політики України Уляна ТОКАРЄВА.

Заняття спрямовані на психологічну підтримку спеціалістів, які надають соціальні послуги членам родин загиблих Захисників і Захисниць України, розвиток їх професійних навичок та вмінь у сфері комунікації, самодопомоги та емоційної саморегуляції, опори на власний досвід та ресурси.

Учасники самостійно опрацьовують надані методичні матеріали, а потім відвідують онлайн семінари. Під час занять фахівці діляться своїм досвідом надання послуг сім’ям загиблих (померлих) військовослужбовців, опрацьовують разом із психологом практичні вправи, зокрема, спрямовані на побудову якісної комунікації, формування навичок емоційної саморегуляції та підтримки фізичного та ментального здоров’я, вміння набувати психологічну рівновагу тощо.

Протягом першого тижня до навчання долучились фахівці з Чернігівської, Чернівецької, Миколаївської областей. У межах цієї ініціативи планується охопити заняттями понад 1 000 спеціалістів.

Задля активного розвитку громадянського суспільства, конституційних принципів та цінностей, держава покладає на себе зобов'язання забезпечити гідну систему підтримки соціальних працівників для надання кваліфікованої допомоги сім’ям загиблих Захисників і Захисниць України.

---------

Для забезпечення підтримки родин полеглих Україна розробляє та реалізовує цілісну систему соціальних послуг. Державні програми і законодавчі акти спрямовані також на підвищення якості надання цих послуг та підтримки працівників соціальної сфери у їх професійній діяльності.

https://www.msp.gov.ua/news/22817.html

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь