23 травня — День морської піхоти України.

Дата: 23.05.2023 12:35
Кількість переглядів: 63

Фото без опису

З Днем морської піхоти України! Це еліта не лише Військово-Морських сил, але й в цілому Збройних сил України. Її гасло "Вірний завжди" означає, що мужнє плече морського піхотинця надійно забезпечує мир і спокій українців, і ми поправу цим пишаємося.

Українські військові кожного дня боронять країну від ворога. Щороку 23 травня українці святкують День морської піхоти. Це професійне свято військовослужбовців морської піхоти Військово-морських сил Збройних сил України.

З 2014 по 2017 рік в Україні відзначався День морських піхотинців. Це свято випадало на 16 листопада. Однак у 2018 році указом президента України було встановлено нову дату святкування — 23 травня. Такий вибір не випадковий, адже саме цього дня 1918 року гетьманом Павлом Скоропадським було сформовано першу бригаду морської піхоти, що складається з трьох полків.

У сучасній Україні основу для створення морської піхоти було закладено 22 лютого 1992 року. Того дня 880-й Окремий батальйон морської піхоти, розташований у Севастополі, під командуванням майора Віталія Рожманова присягнув на вірність українському народу.

Особливого значення це свято набуло в умовах повномасштабного вторгнення росії. Військові ВМС ЗСУ сміливо захищають країну від ворога знищуючи окупантів та ворожу техніку.

Морські піхотинці – гордість збройних сил України. Дякуємо за ваші мужність, стійкість і відвагу, ви завжди гідно справляєтеся з усіма бойовими завданнями.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь