За підтримки Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України представництвом Ради європейських муніципалітетів та регіонів (CEMR) Асоціації міст України було проведено інформаційну сесію за участю представників відповідних підрозділів

Дата: 31.05.2023 21:14
Кількість переглядів: 47

Фото без опису

За підтримки Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України представництвом Ради європейських муніципалітетів та регіонів (CEMR) Асоціації міст України було проведено інформаційну сесію за участю представників відповідних підрозділів з питань охорони навколишнього природного середовища, з питань охорони здоров’я та з питань містобудування та архітектури у вигляді віртуальної події через використання платформи для організації відеоконференцій Webex, метою якої є поширення інформації про відкриті конкурси програми LIFE 2023

До участі у заході долучився головний спеціаліст відділу житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури, земельних відносин, екології та благоустрою Міловської селищної військової адміністрації Старобільського району Луганської області Денис Нєчаєв.

Програма LIFE - це фінансовий інструмент ЄС для захисту навколишнього середовища та клімату. Вона діє з 1992 року і за цей час співфінансувала понад 5 500 проектів у країнах ЄС та країнах, що не є членами ЄС.

Наразі війна росії проти України має катастрофічний вплив на мільйони людських життів, а також на навколишнє середовище та клімат в цілому. Весь демократичний світ і цивілізоване суспільство прагне зупинити знищення людських життів і нашої спільної планети та мінімізувати наслідки варварських дій агресора.

З підтвердженням європейського курсу України наданням їй статусу кандидата на вступ до ЄС відкривається все більше інструментів для сприяння цим прагненням. Нещодавно однією з них стала програма LIFE, яка відкрита для заявників з України.

Програма має загальний фінансовий фонд 5,4 млрд євро на період 2021-2027 років. Це означає, що програма є діючим механізмом, який дозволяє реалізовувати критично важливі проєкти на місцевому та регіональному рівнях у таких сферах, як:

• Природа та біорізноманіття;

• Циркулярна економіка та якість життя;

• Пом'якшення наслідків зміни клімату та адаптація до них;

• Перехід на чисту енергію.

Враховуючи новизну та складність процесу подання заявок, CEMR організовує інформаційну сесію в рамках проекту "Мости довіри", щоб надати загальний огляд програми, а також відповісти на конкретні запитання про право на участь у програмі, критерії відбору, терміни, фінансування тощо, що дозволить цільовій аудиторії зрозуміти потенційні переваги програми.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь