До 85-ї річниці утворення Луганської області #ЛуганщиніПрисвячую #ЛОЦДЮТК Луганський обласний центр дитячо-юнацького туризму і краєзнавства

Дата: 03.06.2023 08:27
Кількість переглядів: 58

Фото без описуФото без опису

Міловщина – найсхідніша точка України. Рідний і милий серцю куток. Місце, де сонечко ніжно торкаючись першими промінцями землі сповіщає Україні про новий день.

Край безмежного степу, огорненого океаном воронцевого цвіту та ніжно-трепетним пухом ковили степової; край рудих веселих байбаків-свистунів та сухого степового вітру, який завжди віє насиченими пахощами запашного чебреця та м’яти.

У роки Другої світової війни з Міловщини почала воскресати Україна. У грудні 1942 року було звільнено першу п’ядь української землі від нацистських окупантів – село Півнівку Міловської гомади. Подвиг визволителів першої п’яді української землі возвеличений у меморіальному комплексі «Україна – визволителям».

Славиться наш край і великим історичним надбанням народженим на землі міловській – конярство світового значення. У 1805 році минулого століття завершилося будівництво Стрілецького кінного заводу, який протягом минулих років став відомий не лише в Луганській області, а й за межами України.

На базі Стрілецького кінного заводу був створений козачий кінний театр, який став родзинкою культурно-туристичної сфери Луганщини.

Славиться Міловщина і природним заповідником «Стрілецький степ», де ростуть рідкісні рослини, занесені до Червоної книги України.

А ще це край історичної слави трударів-хліборобів та безкраїх полів, на яких бере свій початок український запашний коровай. Це край багатої історичної та культурної спадщини, щирої теплої гостинності та задушевної пісні, край, в якому громадяни вірять в майбутнє своєї держави…


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь