До 85-ї річниці утворення Луганської області #ЛуганщиніПрисвячую #ЛОЦДЮТК Луганський обласний центр дитячо-юнацького туризму і краєзнавства

Дата: 03.06.2023 08:27
Кількість переглядів: 49

Фото без описуФото без опису

Міловщина – найсхідніша точка України. Рідний і милий серцю куток. Місце, де сонечко ніжно торкаючись першими промінцями землі сповіщає Україні про новий день.

Край безмежного степу, огорненого океаном воронцевого цвіту та ніжно-трепетним пухом ковили степової; край рудих веселих байбаків-свистунів та сухого степового вітру, який завжди віє насиченими пахощами запашного чебреця та м’яти.

У роки Другої світової війни з Міловщини почала воскресати Україна. У грудні 1942 року було звільнено першу п’ядь української землі від нацистських окупантів – село Півнівку Міловської гомади. Подвиг визволителів першої п’яді української землі возвеличений у меморіальному комплексі «Україна – визволителям».

Славиться наш край і великим історичним надбанням народженим на землі міловській – конярство світового значення. У 1805 році минулого століття завершилося будівництво Стрілецького кінного заводу, який протягом минулих років став відомий не лише в Луганській області, а й за межами України.

На базі Стрілецького кінного заводу був створений козачий кінний театр, який став родзинкою культурно-туристичної сфери Луганщини.

Славиться Міловщина і природним заповідником «Стрілецький степ», де ростуть рідкісні рослини, занесені до Червоної книги України.

А ще це край історичної слави трударів-хліборобів та безкраїх полів, на яких бере свій початок український запашний коровай. Це край багатої історичної та культурної спадщини, щирої теплої гостинності та задушевної пісні, край, в якому громадяни вірять в майбутнє своєї держави…


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь