Завершився організований Мінветеранів всеукраїнський ветеранський велопробіг “Шануємо пам’ять захисників України”

Дата: 04.06.2023 20:21
Кількість переглядів: 50

Фото без опису

24 травня 2023 року із площі Поштової в Ужгороді стартував велопробіг ветеранів війни “Шануємо пам’ять захисників України”, організований Міністерством у справах ветеранів України.

Учасники заходу – начальник відділу Міністерства у справах ветеранів у Закарпатській області України Іван Балашов та ветеран російсько-української війни у 2014-2016 роках Анатолій Вересенко, а також координатор – представник Мінветеранів Андрій Штефанюк.

Мета велопробігу – підтримка ветеранів війни, популяризація спортивної реабілітації та здорового способу життя серед ветеранської спільноти.

Ветерани подолали понад півтори тисячі кілометрів Україною, Словаччиною, Чехією, Німеччиною, проїхавши за маршрутом “Ужгород-Дармштадт”, відвідавши такі міста: Попрад (Словаччина), Нітра (Словаччина), Братислава (Словаччина), Брно (Чехія), Прага (Чехія), Вайден (Німеччина), Вюрцбург (Німеччина), Дармштадт (Німеччина).

На шляху від Ужгорода до Дармштадта в українських закордонних представництвах відбулись зустрічі з представниками місцевої влади та громадськості, з українцями, які зараз перебувають за кордоном. Учасники заходу привезли Прапор України із підписами від поранених захисників, які лікуються у медичних закладах обласного центру Закарпаття.

У Посольстві України в Чехії учасники велопробігу ветеранів війни "Шануємо пам’ять захисників України” зустрілися з тимчасовим повіреним у справах України в Чехії Віталієм Усатим, який висловив щиру вдячність за мужність та за захист держави. Також відбулася дружня зустріч з учнями Празьких шкіл, учасниками програми з підтримки України.

Учасників велопробігу гостинно зустріли в Посольстві України в Словаччині. 

2 червня велопробіг фінішував у німецькому місті Дармштадт.

Велопробіг мав на меті вплинути на формування національно-патріотичної свідомості громадян України, а також на підтримку позитивного іміджу ветеранів на міжнародній арені.

https://mva.gov.ua/ua/news/zavershivsya-organizovanij-minveteraniv-vseukrayinskij-veteranskij-veloprobig-shanuyemo-pamyat-zahisnikiv-ukrayini


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь