Україна продовжує інтегруватися в єдиний ринок ЄС: нові можливості розвитку цифрових технологій

Дата: 07.06.2023 17:20
Кількість переглядів: 57

Фото без опису

6 червня Україна та ЄС підписали Угоду про приєднання України до Програми Європейського Союзу «Механізм сполучення Європи» — «Connecting Europe Facility (CEF)».

Ця угода — можливість для українських компаній спільно з партнерами в ЄС отримати фінансування проектів у транспортній, енергетичній та цифровій сферах.

Загальний бюджет Програми для країн-учасників до 2027 року — 21 млрд євро (з них на цифрові проекти — 2 млрд євро). Умови фінансування передбачають, що до 50% покриває Програма, а решту — заявник.

Підписання цієї угоди — вагомий крок на шляху інтеграції України до Євросоюзу: відтепер українці зможуть долучатися до проектів з розвитку безпечної інфраструктури, зокрема гігабітних мереж та 5G. А саме високопродуктивна телеком-інфраструктура — це важлива перевага України над ворогом та ключова умова для відкриття в Україні офісів міжнародних технологічних гігантів. Подати заявку за Програмою можуть проекти, які становлять спільний інтерес, зокрема, для розвитку магістральних мереж, що з’єднують ЄС із третіми країнами.

Конкурси з розвитку магістральних мереж були відкриті для України до підписання Угоди, про що Мінцифри інформувала раніше.

Навесні кілька українських компаній розпочали співпрацю з країнами ЄС для подання спільних заявок у межах конкурсу щодо розвитку Магістрального підключення для цифрових глобальних шлюзів. Результати відбору заявок будуть оголошені в липні.

Слідкуйте за анонсами — про подальші конкурси в межах програми Мінцифри інформуватиме додатково.

https://thedigital.gov.ua/.../ukraina-prodovzhue...


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь