"Обирайте післяплату"-це основна порада поліції для тих,хто купувати товари в мережі інтернет

Дата: 18.06.2023 08:35
Кількість переглядів: 62

 

Фото без опису

Нині продаж неіснуючих товарів є одним із поширеніших сценаріїв шахрайства. При цьому зловмисники роблять усе, щоби максимально замаскуватися під справжніх продавців товарів.

Варто пам’ятати: шахраї створюють ілюзію роботи справжнього онлайн-магазину: у них гарні фото товарів, вони оперативно відповідають на повідомлення потенційних покупців, консультують і допомагають  підібрати потрібну річ і головне обіцяють швидку доставку.

Найцікавіше починається тоді, коли ви визначилися з покупкою: вам пропонують здійснити повну передплату, а якщо ви не погоджуєтеся – часто ідуть «на поступки» і пропонують часткову оплату товару. 

Особливо «підковані» шахраї можуть не зупинитися на отриманні передплати за товар, які навіть не планували вам надсилати, а натомість намагаються привласнити всі кошти, які є на вашому банківському рахунку. 

Уважно прочитайте, як це відбувається.  Після того, як ви визначилися з покупкою, домовилися про доставку і здійснили повну чи часткову оплату, шахраї повідомляють, що потрібного товару немає. При цьому запевняють, що вони готові повернути кошти: і для цього  потрібно авторизуватися на сайті інтернет-магазину та ввести всі реквізити своєї картки. Як тільки вони отримали ці дані, одразу  привласнюють усі гроші з вашої  банківської картки.

Тож повернімося до того, з чого розпочинали: 

1. Обирайте післяплату. 

2. Остерігайтеся онлайн-магазинів, які пропонують товари за цінами, значно нижчими, ніж у інших магазинах 

3. Не вводьте реквізитів платіжних карток на незнайомих платформах.

4. Безкоштовно перевірте сайт онлайн-магазину на сервісі Кіберполіції "STOP FRAUD" або на сервісі Асоціації "ЄМА" CheckMyLink.  

ВАЖЛИВО! Схема шахрайства може бути абсолютно новою або добре прихованою. Тому, крім перевірки на сайті Кіберполіції в розділі "STOP FRAUD" та сервісі CheckMyLink, здійснюйте також власну перевірку: почитайте відгуки про продавця та дізнайтеся історію роботи Інтернет-магазину.

 https://mvs.gov.ua/uk/news/obiraite-pisliaplatu-ce-osnovna-porada-policiyi-dlia-tix-xto-kupuje-tovari-v-merezi-internet


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь