Нові правила з 1 липня: в Чехії створили калькулятор допомоги біженцям

Дата: 29.06.2023 10:54
Кількість переглядів: 204

Фото без опису

На сайті Мінпраці Чехії створили онлайн калькулятор, який допоможе здійснити орієнтовний розрахунок гуманітарної допомоги українським біженцям.

Умови щодо отримання грошової допомоги для українських біженців у Чехії змінюються. Оновлення вступають в силу з 1 липня 2023 року. Вони також будуть впливати і на суму виплат, яку зможуть отримати українці.

Відтепер усі потребуючі можуть скористатися спеціальним калькулятором для розрахунку своєї індивідуальної допомоги. Особи зі статусом тимчасового захисту в Україні дізнаються, які пільги вони можуть отримати, як тільки почнуть діяти поправки до Lex Ukrajina V, що регулюють моменти про надання допомоги та безоплатного житла.

Фінансова допомога для українці у Чехії: формула розрахунку суми виплат

Загальна сума комплексної фінансової допомоги, що надається в Чеській Республіці з 1 липня, розраховується за формулою, що виглядає наступним чином:

Загальна допомога на всіх членів сім'ї + витрати на житло, що фіксуються - дохід всіх членів сім'ї = різниця, яка і є розміром гранту.

Однак слід зазначити - якщо ця різниця дорівнює нулю або менше, то сім'я або особа не має права на отримання грошової допомоги.

Як використовувати калькулятор?

Міністерство праці та соціальних справ Чехії створив зручний інструмент - калькулятор орієнтовної гуманітарної допомоги. Наразі сайт доступний лише чеською мовою. Для зручності використовуйте інструмент перекладу у вашому браузері.

Щоб розрахувати суму індивідуальної виплати на родину виконайте наступні кроки:

• Відкрийте калькулятор

• Введіть інформацію про себе (включаючи вік, дату присвоєння тимчасового захисту, залишок на банківському рахунку, та тип житла в якому мешкаєте)

• Натисніть пункт «Додати члена родини» і заповніть дані відповідно

• Натисніть «Розрахувати».

Подбайте про своє безпечне перебування у Чехії


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь