Які документи потрібно підготувати на вступ до автошкіл для людей з інвалідністю

Дата: 11.07.2023 12:57
Кількість переглядів: 50

Фото без опису

Заступник Міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко пояснила, які документи необхідно підготувати для вступу на навчання до автошкіл для людей з інвалідністю.

Вона повідомила, що для того, щоб стати студентом автошколи, необхідно підготувати пакет документів. Це заява на ім'я директора автошколи, копія паспорта, кольорова фотографія 3,5x4,5 та копія ІПН. Також одним з найважливіших документів до вступу є медична довідка, оскільки до навчання в автошколах допускаються особи, які не мають медичних протипоказань для керування транспортними засобами категорії «В».

Заступник Міністра розповіла, що через війну кількість осіб з інвалідністю зростає не лише серед захисників та захисниць, а й серед цивільних. Разом з тим, МВС прагне охопити й тих людей, які набули інвалідність ще до війни, або мають вроджену інвалідність та уже давно мають намір стати водієм.

«Саме тому ми створили не просто автошколи, а комплексну державну послугу, яка сприятиме адаптації цієї категорії населення до керування транспортними засобами. Разом з тим, ми хочемо охопити й тих людей, які набули інвалідність ще до війни або мають вроджену інвалідність та уже давно мають намір стати водієм», – зазначила Катерина Павліченко.

Нагадаємо, що з минулого тижня в Україні запрацювали перші п'ять автошкіл для людей з інвалідністю. Проект реалізує Міністерство внутрішніх справ у межах ініціативи першої леді Олени Зеленської. Автошколи відкрилися на базі закладів освіти системи МВС у Києві, Кам’янці-Подільському, Кропивницькому, Львові та Дніпрі.

https://mvs.gov.ua/.../iaki-dokumenti-potribno...


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь