Деталі про пакет медичного огляду для призовників

Дата: 25.07.2023 10:39
Кількість переглядів: 85

Фото без опису

Для яких випадків у Програмі медгарантій запроваджено пакет “Медичний огляд осіб, який організовується територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки”? Що гарантується пацієнтам у цих лікарнях та як пройти медогляд безоплатно? Які лікарі проводять медичний огляд призовників? Відповідаємо на найпоширеніші питання.  

Щоб посилити спроможність військово-лікарських комісій у Програмі медичних гарантій з квітня цього року запроваджено новий пакет “Медичний огляд осіб, який організовується територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки”. Цей перший крок у реформуванні військово-лікарських комісій. Він дозволив військовозобов’язаним отримувати усі медичні послуги з медогляду в одному медичному закладі. Крім того, тепер огляди та висновки медогляду фіксуються в єдиній електронній системі охорони здоров’я, що дає можливість контролювати та уникати корупційних ризиків. Також робота ВЛК прозоро фінансується за Програмою медичних гарантій. НСЗУ оплачує за один огляд 883 грн.

Що входить у пакет “Медичний огляд осіб, який організовується територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки”?

За пакетом “Медичний огляд осіб, який організовується територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки” пацієнт отримує безоплатно ряд медичних послуг. 
1. Проведення медичних оглядів мультидисциплінарними командами лікарів військово-лікарських комісій (ВЛК), що утворюються при територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки.
2. Проведення аналізів - загальний аналіз крові та сечі, група крові та резус-належність, біохімічний аналіз крові (визначення білірубіну, АЛТ, цукру), аналіз на антитіла до ВІЛ, гепатиту “С”, “В”, а також аналіз на сифіліс (RW). 
3. Інструментальні обстеження - рентгенологічні, електрокардіографічні, ультразвукові.
4. Оцінку вакцинального статусу особи та в разі потреби направлення на вакцинацію відповідно до календаря профілактичних щеплень. 
5. Оцінку придатності особи до військової служби, призначення у разі потреби необхідних консультувань та обстежень для встановлення, уточнення або спростування діагнозу.
6. Направлення особи за наявності показань в інші медичні заклади для проведення необхідних консультувань та обстежень, а також для надання спеціалізованої медичної допомоги у разі потреби. 
7. Оформлення проєктів довідок та формування медичних висновків щодо стану здоров’я особи.

Які лікарі проводять медичний огляд призовників? 

До складу ВЛК, що створюється при Територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки, мають бути залучені такі лікарі як  терапевт, хірург, невропатолог, окуліст, стоматолог, оториноларинголог, психіатр, дерматолог. А у разі необхідності також - кардіолог, травматолог, акушер-гінеколог, фтизіатр. Саме й ці фахівці проводять медогляд в межах пакету  “Медичний огляд осіб, який організовується територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки”.

Як пацієнтам отримати медичну допомогу безоплатно? 
Щоб отримати медичну послугу безоплатно, необхідно мати щось з перерахованого:
- направлення керівника Територіального центру комплектування та соціальної підтримки;
- картку медичного огляду призовника;
- картку обстеження та медичного огляду або картку медичного огляду кандидата на навчання у ВВНЗ. 

https://www.nszu.gov.ua/novini/detali-pro-paket-medichnogo-oglyadu-dlya-prizovnikiv-945


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь