Міністерство соцполітики масштабуватиме послуги відпочинку для дітей з інвалідністю

Дата: 27.07.2023 12:05
Кількість переглядів: 48

Фото без опису

Відпочинок для дітей з інвалідністю важливий для усієї сім’ї: поки діти проводитимуть час з ровесниками та соціальними працівниками, їхні батьки матимуть вільний час на свої справи. Таку послугу уже надає “Вінницький обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями „Обрій”. Міністерка соціальної політики Оксана Жолнович відвідала центр в межах робочої поїздки на Вінниччину.

“Переконана, що послуга відпочинку для дітей з інвалідністю потрібна на всій території України, тож ми плануємо масштабувати її через наші цифрові інструменти. Зокрема, єОздоровлення. Наступного року батьки, у яких є діти з інвалідністю, зможуть обрати послуги відпочинку для своїх дітей в “Обрії” чи будь-якому іншому подібному центрі. Відпочинок дітей дозволить відпочити та відновити свої життєві сили і їхнім батькам”, - зазначила Оксана Жолнович. 

Також очільниця Міністерства відвідала два заклади, що належать Міністерству соцполітики  - “Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю „Поділля” та  “Центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю „Промінь”. 

З працівниками закладу обговорили види реабілітації, яку там надають, та плани розвитку. Серед особливо актуальних питань - стандартизація реабілітації, відповідність її міжнародним стандартам, запровадження міжнародної класифікації функціонування. Також обговорили перехід на оплату послуги, а не утримання закладів та розвиток нових напрямків, таких як орієнтування для людей, що втратили зір. 

https://www.msp.gov.ua/news/22980.html


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь