Міністерство соцполітики масштабуватиме послуги відпочинку для дітей з інвалідністю

Дата: 27.07.2023 12:05
Кількість переглядів: 40

Фото без опису

Відпочинок для дітей з інвалідністю важливий для усієї сім’ї: поки діти проводитимуть час з ровесниками та соціальними працівниками, їхні батьки матимуть вільний час на свої справи. Таку послугу уже надає “Вінницький обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями „Обрій”. Міністерка соціальної політики Оксана Жолнович відвідала центр в межах робочої поїздки на Вінниччину.

“Переконана, що послуга відпочинку для дітей з інвалідністю потрібна на всій території України, тож ми плануємо масштабувати її через наші цифрові інструменти. Зокрема, єОздоровлення. Наступного року батьки, у яких є діти з інвалідністю, зможуть обрати послуги відпочинку для своїх дітей в “Обрії” чи будь-якому іншому подібному центрі. Відпочинок дітей дозволить відпочити та відновити свої життєві сили і їхнім батькам”, - зазначила Оксана Жолнович. 

Також очільниця Міністерства відвідала два заклади, що належать Міністерству соцполітики  - “Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю „Поділля” та  “Центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю „Промінь”. 

З працівниками закладу обговорили види реабілітації, яку там надають, та плани розвитку. Серед особливо актуальних питань - стандартизація реабілітації, відповідність її міжнародним стандартам, запровадження міжнародної класифікації функціонування. Також обговорили перехід на оплату послуги, а не утримання закладів та розвиток нових напрямків, таких як орієнтування для людей, що втратили зір. 

https://www.msp.gov.ua/news/22980.html


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь