Cитуація в соціальній сфері

Дата: 28.07.2023 16:56
Кількість переглядів: 85

Фото без опису

Головне:

  • Держава змінила підхід у наданні допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам. З 1 серпня 2023 року допомога для всіх ВПО, які в даний момент отримують підтримку, автоматично буде продовжена на 6 місяців, аж до закінчення січня 2024 року. 11 липня 2023 року Уряд прийняв постанову №709 «Деякі питання підтримки внутрішньо переміщених осіб». Держава змінила підхід у наданні допомоги на проживання. Відтепер виплати здійснюватимуться на сім’ю протягом шести місяців з можливістю продовжити ще на один шестимісячний термін для соціально вразливих сімей. Також запроваджуються критерії та умови призначення виплат відповідно до майнового стану і терміну перебування за кордоном. Допомога продовжується для всіх ВПО, які проживають в Україні і є внутрішньо переміщеними особами у розмірах для осіб з інвалідністю та дітей – 3 тис. грн та для інших — 2 тис. грн.
  • За результатами одинадцятої хвилі подачі заявок до програми "Власна справа", 304 українці отримають гранти від держави на суму 72,5 млн грн для започаткування або розвитку свого бізнесу. Крім цього, 21 українець отримає ветеранські гранти на загальну суму 8,7 млн грн. Загалом, з початку 2023 року програма "Власна справа" вже підтримала понад 3 100 підприємців, надаючи їм гранти на суму 738 млн грн. За цією програмою українці можуть отримати мікрогрант від 50 до 250 тис грн. Ці кошти можна витратити на придбання або лізинг обладнання, закупівлю сировини та матеріалів, оренду приміщення. Отримати мікрогрант може як діючий підприємець, так і людина без досвіду такої діяльності. Обов'язковою умовою надання коштів є створення 1-2 робочих місць залежно від суми гранту. Цього року на програму «Власна справа» бюджетом передбачено 1,8 млрд грн, що дозволить видати близько 10 000 мікрогрантів.
  • Уряд виділив понад 230 млн гривень на відновлення медичних закладів, які були пошкоджені від російської агресії з початку повномасштабної війни. Це стало можливим завдяки прийнятій Урядом Постанові "Про виділення коштів з фонду ліквідації наслідків збройної агресії", яка передбачає надання субвенції з державного бюджету для будівництва та відновлення інфраструктурних об'єктів, зокрема медичних закладів. В цілому, було виділено понад 3,5 млрд гривень, з яких понад 230,4 млн гривень призначено спеціально для відновлення медичної інфраструктури в Харківській та Сумській областях.
  • Триває цифровізація медичної сфери. В останній тиждень було внесено електронні медичні записи в систему ЕСОЗ для майже 35 млн пацієнтів, і загальна кількість записів досягла 2 мільярдів. Це свідчить про активний процес цифровізації медичної сфери. Ця система зберігає медичну інформацію щодо діагнозів хронічних, інфекційних та неінфекційних захворювань пацієнтів, результати проведених консультацій, щеплень, обстежень, операцій та госпіталізацій, а також діагностичні дані – все це зберігається в одному захищеному місці. Крім того, до електронних медичних записів також входять електронні направлення, що додатково сприяє зручності та ефективності обміну медичною інформацією між медичними закладами.
  • В Україні триває національна кампанія з "наздоганяючої вакцинації" проти кору, спрямована на дітей, які пропустили планові щеплення через переїзд, тимчасовий виїзд за кордон або інші обставини. Загалом, близько 260 тисяч дітей мають потребу в надолуженні вакцинації проти кору в рамках цієї вакцинальної кампанії. Наразі в усіх областях сформовано 312 мобільних вакцинальних бригад, які займаються проведенням щеплень проти кору для дітей. Це допомагає забезпечити доступність та зручність вакцинаційних послуг, зокрема для тих, хто раніше пропустив необхідні щеплення.
  • Станом на кінець липня 2023 року вдалося повністю відновити 343 об’єкти медзакладів, ще 414 об’єктів – відновлено частково. Найбільше відновлених медзакладів – на Миколаївщині, Дніпровщині, Київщині, Харківщині та Чернігівщині.
  • До 29 липня триває другий набір заяв на посаду помічників ветеранів. Станом на 26 липня отримано 270 заяв переважно від ветеранів, членів їхніх сімей та загиблих Воїнів. На місцях створені комісії, які проводитимуть співбесіди з кандидатами. Після успішного проходження відбіркового етапу кандидати на посади помічників ветерана будуть направлені на навчання у групах по 20-25 осіб. З 1 серпня обрані учасники розпочнуть навчання. Процес відбору розпочався у Вінницькій та Дніпропетровській областях. Закарпатська, Сумська, Київська, Полтавська та Харківська області виявили бажання долучитися до експериментального проекту щодо запровадження інституту помічника ветерана.
  • 25 липня стартував проtкт Decide з відбудови шкіл в Україні, зруйнованих під час війни. DECIDE обере до 25 територіальних громад, у закладах освіти яких облаштують до 15 укриттів загальною площею до 100 кв. м та до 9 укриттів площею до 500 кв. м. Крім того, що на ці кошти облаштують укриття у 25 школах, також відремонтують ще одну з чернігівських шкіл і місцевий ІРЦ (інклюзивно-ресурсний центр) у Бородянці, що на Київщині

https://www.kmu.gov.ua/news/28-lypnia-cytuatsiia-v-sotsialnii-sferi.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь