Українці повертаються додому: в які регіони й що стає передумовою?

Дата: 28.07.2023 16:58
Кількість переглядів: 76

Фото без опису

Міжнародна організація з міграції (МОМ) провела чергову оцінку умов повернення українського населення до постійного місця проживання. Дослідження проходило у травні-червні 2023 року й охоплювало 51 громаду у 14 областях України.

В опублікованому звіті вказано, що з моменту переміщення і дотепер на своє звичне місце проживання повернулися майже 4, 8 мільйона наших громадян. В тому числі 20% із них – з-за кордону.

Найвища динаміка спостерігалася у Балаклійській, Бородянській, Криворізькій громадах та Одеській області. Завдяки стабільному відновленню ключових секторів зайнятості та можливостей працевлаштування тут значно покращився рівень життєзабезпечення.

Високий відсоток повернення спостерігається також у Гостомельській і Макарівській громадах Київської області. Опитувані звідси головним фактором назвали високий рівень безпеки у населених пунктах.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь