Що робити, якщо в моєму селі немає аптеки з “Доступними ліками”?

Дата: 03.08.2023 11:44
Кількість переглядів: 124

Фото без опису

Пацієнти можуть отримати “Доступні ліки” в будь-якому населеному пункті, де є аптека чи аптечний пункт, які беруть участь у програмі реімбурсації. Такі аптеки мають на дверях наліпку “Тут є “Доступні ліки” та розташовані в містах та селах. 

1️⃣Потрібно шукати знайти іншу найближчу аптеку. Адже “Доступні ліки” можливо отримати у будь-якій аптеці, що розташована у найближчому селищі або місті. По ліки можна поїхати самостійно або попросити рідних, сусідів чи знайомих.

📌Знайти найближчу аптеку - в селі або в місті - можна на електронній мапі НСЗУ (https://edata.e-health.gov.ua/e-data/dashboard/pharmacy-map). 
В меню зліва оберіть ваш населений пункт, а у фільтрі “Програма еРецепту” - потрібний напрямок програми реімбурсації. Дашборд покаже аптеки, які відповідають вашому запиту, з адресами та телефоном.

А ще знайти аптеку можна через чат-бот «Спитай Гриця» (https://t.me/SpytaiGrytsia_bot)  або зателефонувавши до контакт-центру НСЗУ за номером 16-77.
Оператор підкаже, де найближча аптека, яка має договір із НСЗУ, яка відпускає ліки за необхідним напрямком.

2️⃣Мешканцям села, в якому немає аптеки, що відпускає “Доступні ліки”, потрібно  звертатися до місцевої влади з цим питанням. Адже місцева влада відповідає, в тому числі, і за якість медицини в громаді, за зручні маршрути пацієнтів та доступність медицини. А безоплатні або з невеликою доплатою ліки - це якраз також про доступ до необхідної медичної допомоги. Тож місцева влада, наприклад, може залучати приватний аптечний сектор до соціального партнерства з державою. 
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь