Що робити, якщо в моєму селі немає аптеки з “Доступними ліками”?

Дата: 03.08.2023 11:44
Кількість переглядів: 100

Фото без опису

Пацієнти можуть отримати “Доступні ліки” в будь-якому населеному пункті, де є аптека чи аптечний пункт, які беруть участь у програмі реімбурсації. Такі аптеки мають на дверях наліпку “Тут є “Доступні ліки” та розташовані в містах та селах. 

1️⃣Потрібно шукати знайти іншу найближчу аптеку. Адже “Доступні ліки” можливо отримати у будь-якій аптеці, що розташована у найближчому селищі або місті. По ліки можна поїхати самостійно або попросити рідних, сусідів чи знайомих.

📌Знайти найближчу аптеку - в селі або в місті - можна на електронній мапі НСЗУ (https://edata.e-health.gov.ua/e-data/dashboard/pharmacy-map). 
В меню зліва оберіть ваш населений пункт, а у фільтрі “Програма еРецепту” - потрібний напрямок програми реімбурсації. Дашборд покаже аптеки, які відповідають вашому запиту, з адресами та телефоном.

А ще знайти аптеку можна через чат-бот «Спитай Гриця» (https://t.me/SpytaiGrytsia_bot)  або зателефонувавши до контакт-центру НСЗУ за номером 16-77.
Оператор підкаже, де найближча аптека, яка має договір із НСЗУ, яка відпускає ліки за необхідним напрямком.

2️⃣Мешканцям села, в якому немає аптеки, що відпускає “Доступні ліки”, потрібно  звертатися до місцевої влади з цим питанням. Адже місцева влада відповідає, в тому числі, і за якість медицини в громаді, за зручні маршрути пацієнтів та доступність медицини. А безоплатні або з невеликою доплатою ліки - це якраз також про доступ до необхідної медичної допомоги. Тож місцева влада, наприклад, може залучати приватний аптечний сектор до соціального партнерства з державою. 
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь